• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ASNS traži veće otpremnine za radnike Zastave

Predstavnici Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata nezadovoljni socijalnim programom za radnike Zastave koji su predstavnici druga dva sindikata potpisali s ministrom ekonomije Mlađanom Dinkićem.

Predstavnici Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) saopštili su u petak da nisu zadovoljni aneksom Protokola o socijalnom programu za radnike kragujevačke Zastave koji su predstavnici Samostalnog sindikata i UGS Nezavisnost potpisali s ministrom ekonomije Mlađanom Dinkićem.

Predsednik Okružnog odbora ASNS-a Slavoljub Đoković je na konferenciji za novinare u Kragujevcu rekao da nije precizno dogovoreno kakav će biti status 2.000 radnika, koji posle dolaska Fijata ostaju u fabrici Zastava, čija se proizvodnja zatvara 2009. godine.

Đoković je naveo da otpremina za radnike kojima je ostalo do pet godina do penzije treba da bude veća od one koja je predviđena aneksom Protokola o socijalnom programu.

ASNS traži da naknada, u ovom slučaju, umesto 3.240 evra bude 5.000 evra.

U tom sindikatu nisu zadovoljni ni dogovorom u vezi sa isplatom zaostalih zarada radnicima Zastave od 1997. do 2001. godine.

Đoković navodi da bi prema predloženom rešenju radnici trebalo da se odreknu i kamata na dugovanja, što je za ASNS neprihvatljivo.

Na konferenciji za novinare je rečeno da će ASNS pokušati da sve nedoumice u vezi sa socijalnim programom reši u pregovorima s predstavnicima vlade, a da će u suprotnom organizovati proteste ispred upravne zgrade Zastave.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image