• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A u Nišu Kinezi traže - đubre i kandelabre

Izvor Beta

Gradonačelnik Darko Bulatović izjavio je danas da postoji interesovanje kineskih kompanija za izgradnju regionalne deponije Keleš u Nišu, i za zamenu kompletne ulične rasvete u tom gradu.

 A u Nišu Kinezi traže - đubre i kandelabre Izvor: MONDO, Lana Stošić
Ilustracija
Izvor: MONDO, Lana Stošić

Gradonačelnik Niša i predstavnici gradskih ustanova su u Gradskoj kući razgovarali sa privrednom delegacijom Kine, koju je predvodio ambasador Kine u Srbiji Li Mančang.

Logistika, nauka, Niš-voz...

Prema njegovim rečima, na sastanku sa delegacijom Kine bilo je razgovara i o izgradnji logističkog centra u Nišu, naučno-istraživačkog parka i izgradnji lakog šinskog saobraćaja u gradu nakon izmeštanja pruge.

"Očekujemo u narednih 30 dana nastavak pregovora u Ministarstvu rudarstva i energetike. Posle tih pregovora, kineska kompanija će izaći sa svojim predlogom za deponiju", rekao je Bulatović novinarima nakon sastanka sa kineskom delegacijom.

On je kazao da su kineske kompanije zainteresovane i za kompletnu zamenu ulične rasvete u Nišu i njeno održavanje tokom više godina.

"Savremana tehnologija kojom bi bila zamenjena postojeća rasveta omogućila bi uštede, ali i mnogo bolje održavanje. Ne bi morali da u jutarnjem programu na lokalnim televizijama čujemo da je neka sijalica pregorela", izjavio je Bulatović.

Ambasador Mančang kazao je da izgradnja deponije i osvetljenja predstavlja prvi korak u saradnji između grada Niša i kineske strane, a da će o ostalim projektima razgovarati sa zainteresovanim kineskim kompanijama.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image