• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada privatnicima platila 7.300 evra po radniku

Izvor MONDO/Tanjug

Vlada Srbije je od 2013. godine do sada potpisala 99 ugovora sa firmama o dodeli novčanih podsticaja i odobreno je oko 302 miliona evra, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu privrede.

Realizacijom tih projekata zaposliće se najmanje 41.385 radnika i predviđena su ukupna ulaganja veća od milijardu evra.

Ugovorima o dodeli podsticaja odobrena su sredstva u visini od tačno 302.253.905 evra, što daje prosek nešto iznad 7.300 evra po radnom mestu.

Termovent: Plaćamo strance, a daju minimalce

Kada je reč o broju novoosnovanih firmi u Srbiji sa više od 100 zaposlenih, u Agenciji za privredne registre je rečeno Tanjugu da nemaju precizne informacije i da je, prema njima raspoloživim podacima za period od 2011. do 2016. godine, taj broj veoma mali, manji od pola odsto od ukupnog broja onih koji su predali svoje godišnje finansijske izveštaje.

TO JE SUBVENCIJA: Dođite, daćemo vam milijarde!

APR je objasnio da prikupljaju podatke o prosečnom broju zaposlenih na dan 31. decembar iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja, koje privredna društva predaju za prethodnu poslovnu godinu.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivana-k.v.

Ma to šta rade bruka i sramota!Moram da budem na tržištu rada neprekidno 6.meseci.Da bi me poslodavac "skinuo"i uzeo 200,000.Plata 20.000bez plaćenog prevoza,toplog obroka...jedan dan u nedelji slobodan!Pa živi bato,u zemlji Srbiji!Sramota!Kao Turčin otvara fabriku za 2.200 radnika.Ali,ne prima preko 35.god.

Mimac

Plata 22000 sramota,... Ja znam sta znaci imati pa nemati, ali sta ce ovi sto su glasali za ovu vladu treba da cute i trpe, a ne da tuze drzavu😂😂

Verna

Kad bi imali prave inspekcije ne bi pola zaposlenih u privatnim firmama primalo minimalac na račun a ostalo na crno u koverti. Odeš na porodiljsko pa nemaš od čega da živiš jer ti ostane minimalac. Pa žene rađajte decu...Ne poštuje se pravo godišnjih odmora i ne plaća se prekovremeni rad. Narod je umoran i bezvoljan jer nema sredstava za osnovne stvari...Privatnici uzmu subvencije od države i posle rade sa jadnim ljudima šta im je volja... Onda se pitate zašto ljudi izvrše samoubistvo i zašto se razboljevaju...a do ovog drugog kad dođe shvatiš još jednom koliko si nebitan kad kročiš kod lekara...

special image