• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Položen kamen temeljac za "Plaza-Kragujevac"

Ministarka za NIP položila u Kragujevcu kamen-temeljac za izgradnju prvog šoping-zabavnog centra na Balkanu izraelske kompanije "Plaza", u čiju izgradnju će biti uloženo 60 miliona evra.

Ministarka za NIP Verica Kalanović položila je u ponedeljak u Kragujevcu kamen-temeljac za izgradnju prvog šoping-zabavnog centra na Balkanu izraelske kompanije "Plaza", u čiju izgradnju će biti uloženo 60 miliona evra.

Rok za završetak radova na objektu površine 80.000 kvadratnih metara, koji se gradi u naselju Stara radnička kolonija, je 18 meseci, a radove izvodi beogradsko građevinsko preduzeće "Caričin grad".

Direktor "Plaze" za Srbiju i Balkan Sagiv Meger je rekao da će u centru "Plaza Kragujevac" biti smešteno 110 prodavnica sa raznom, pre svega, brendiranom robom, bioskopski kompleks sa oko 900 mesta, kafei i restorani sa 350 mesta.

Na površini od 2.000 kvadratnih metara biće smešten takozvani "fantazi-park", koji će činiti kuglana, bilijar sala i bar.

Ocenjujući "da Kragujevac prolazi kroz proces ekonomske renesanse", Meger je obećao da će "Plaza Kragujevac" biti istog standarda i kvaliteta kao i centri tog tima u svetu.

Ambasador Izraela Artur Kol, koji je prisustvovao polaganju kamena temeljca, rekao je da je početak izgradnje "Plaza" centra u Kragujevcu samo jedan u nizu projekata te kompanije u Srbiji.

"Investitori iz Izraela traže mogućnosti za ulaganja ne samo u Beogradu, već po čitavoj Srbiji", rekao je Kol.

On je naglasio značaj budućeg projekta kao primer "kontinuiranog i rastućeg interesa izraelskih investitora za Srbiju".

Izraelski diplomata je rekao da se Kragujevac pokazao kao posebno privlačan za strane investitore jer predstavlja jedinstvenu kombinaciju lokacije, veličine i obrazovne i stručne radne snage.

"Siguran sam da će uskoro uslediti i drugi izraelski projekti".

Ocenjujući da je reč o do sada najvećoj investiciji u Kragujevcu, gradonačelnik Veroljub Stevanović je ukazao da otvaranje novih sadržaja pruža mogućnost zapošljavanja više od hiljadu ljudi.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image