• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EBRD: Podrška lizingu u Srbiji

Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je 10 miliona evra zajma banci "Rajfajzen lizing d.o.o." u Srbiji za finansiranje ekspanzije i rasta malih i srednjih preduzeća u svim regionima Srbije.

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je 10 miliona evra zajma banci "Rajfajzen lizing d.o.o." (Reiffeisen Leasing) u Srbiji, koju su osnovale "Rajfajzen banka a.d." u Beogradu i austrijska banka "Rajfajzen-lizing internešenel GmbH" (International), za finansiranje ekspanzije i rasta malih i srednjih preduzeća u svim regionima Srbije, navedeno je u saopštenju na sajtu EBRD.

Sredstva zajma biće iskorišćena za pomoć srpskim kompanijama u kupovini opreme, uključujući industrijsku opremu i laka komercijalna vozila, radi unapređenja njihove delatnosti.

Predsednik EBRD Tomas Mirou, koji se nalazi u poseti Srbiji, njegovoj prvoj zvaničnoj poseti nekoj zemlji u funkciji predsednika te banke, rekao je da je, s obzirom na rast srpske privrede, važno da mala i srednja preduzeća dobiju dovoljan pristup finansijama kako bi zadovoljila svoje potrebe.

Ovaj zajam "Rajfajzen lizingu", značajnom partneru EBRD, pomoći će u zadovoljenju tih potreba, ukazao je Mirou.

Direktor "Rajfajzen lizinga" Ralf Cajtlberger je ocenio da su mala i srednja preduzeća kičma svake ekonomije i da stoga imaju primarnu ulogu u podršci privrednog rasta Srbije.

Ovaj zajam predstavlja dodatak prvobitnoj kreditnoj liniji od 10 miliona evra koju je "Rajfajzen lizingu" u junu 2006. odobrila Institucija EBRD za finansiranje malih i srednjih preduzeća zapadnog Balkana koja je specijalno oformljena radi pružanja podrške preduzećima u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji.

"Rajfajzen lizing" je značajan učesnik na srpskom tržištu lizinga i jedna je od vodećih lizing kompanija u Srbiji.

EBRD, jedan od najvećih investitora u Srbiji, do sada je obezbedio značajna finansijska sredstva srpskom sektoru finansijskih institucija - 92,9 miliona evra zajma za osam banaka i jednu lizing kompaniju i investicije u vrednosti od 101 milion evra u četiri banke u našoj zemlji.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image