• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OPAAA! Za rad na crno katanac i godinu dana

Izvor Beta

Poreski inspektor od sada će, primenom novina u Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji, moći da u toku kontrole poreskom obvezniku zabrane delatnost u trajanju do godinu dana.

 Poreski inspektori mogu u toku kontrole da zabrane rad ako utvrde nepravilnosti Izvor: Mondo/Georgi Mitev Šantek

Izvor: Mondo/Georgi Mitev Šantek

Poreska uprava Srbije kaže da će ta mera biti izrečena ako poreski obveznik obavlja delatnost tako da robu i usluge ne prati verodostojna dokumentacija od značaja za utvrđivanje poreza, izbegava utvrđivanje i plaćanje poreza tako što ne uplaćuje dnevni pazar i izbegava utvrđivanje i plaćanje poreza angažovanjem neprijavljenih radnika.

"Usijao" se telefon: Stižu prijave radnika na crno

Takođe zabrana rada do godinu dana sleduje ako poreski obveznik promet od prodaje roba ili pružanja usluga ne registruje preko fiskalne kase ili na drugi zakonom propisan način i ako priređuje igre bez prethodno pribavljenog mišljenja Ministarstva finansija.

Izvor: Mondo/Georgi Mitev Šantek

Ukoliko je u postupku kontrole poslovanja određenog poreskog obveznika nepravilnost utvrđena prvi put zabrana rada izriče se u trajanju do 15 dana, za nepravilnost koja je utvrđena drugi put ta kazna je na rok do 90 dana, a u trajanju do jedne godine ako poreski inspektori utvrde nepravilnost treći put.

Svaki treći radnik u Srbiji radi "na crno"!

Zabrana obavljanja delatnosti izriče se za nepravilnosti utvrđene u periodu od 24 meseca od prve otkrivene nepravilnosti u postupku kontrole.

Te mere primenjivaće se na napravilnosti utvrđene rešenjem u postupcima poreskih kontrola donetih od 28. aprila kada su stupile na snagu izmene i dopune Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Komentari 20

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

samo kazem

ovde je i na belo crno da crnje ne moze biti

Dr

Gluposti,radi mi pola familije iz Medvedje na crno..i to BG na vodi...

Baxter

Hoce li iko ikada zatvoriti neki kineski butik!? Ljudi nemaju kase, pare drze u dzepu ko na pijaci I ne placaju nista, dokle???

special image