• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada potvrdila: NIS vredi 2,2 milijarde evra

Na sajtu Vlade Srbije objavljena procena revizorske kuće "Dilojt i Tuš" prema kojoj vrednost NIS-a iznosi 2,2 milijarde evra.

Ukupna vrednost kapitala Naftne industrije Srbije (NIS), prema proceni revizorske kuće "Dilojt i Tuš" (Deloitte), iznosi 2,2 milijarde evra, navodi se u izveštaju koji je objavljen na sajtu Vlade Srbije.

Beogradski mediji ovih dana objavili su, pozivajući se na anonimne izvore, da je "Dilojt" procenio NIS na upravo objavljenu sumu.

"Dilojt i Tuš" će za posao procene vrednosti NIS-a dobiti 480.000 evra.

Vlada Srbije naručila je u avgustu ove godine novu procenu vrednosti NIS-a kako bi se odredila vrednost besplatnih akcija koje će u privatizaciji dobiti građani i zaposleni u toj kompaniji, naveo je ranije premijer Mirko Cvetković, dok je ministar ekonomije Mlađan Dinkić kazao da će ona koristiti i u pregovorima s ruskim Gaspromom.

Energetskim sporazumom Srbije i Rusije, koji bi trebalo da bude ratifikovan tokom septembra, predviđena je izgradnja gasovoda "Južni tok" kroz Srbiju i prodaja Gaspromu 51 odsto kapitala NIS-a za 400 miliona evra, uz investicije od 500 miliona u srpsku kompaniju.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image