• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Privremene penzije biće oročene na tri godine?

Izvor Tanjug

Izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju predviđaju da rešenja o penzijama, koja nisu konačna, budu oročena na tri godine.

 Privremene penzije biće oročene na tri godine? Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović


Naime, privremena rešenja o penzionisanju imaće rok važenja tri godine i ukoliko za to vreme penzioner ne pribavi kompletnu dokumentaciju o uplatama i dužini staža, PIO fond će takve penzije proglasiti konačnim, pišu "Večernje novosti."

To znači i da se više neće dešavati da korisnici penzijama godinama, a neki i do kraja života, primaju čekove na osnovu privremenih rešenja.

Takvo je rešenje predviđeno izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, a čiji je cilj da se smanji broj privremenih rešenja koja se sada izdaju zato što penzioneri ne mogu da prikupe svu potrebnui dokumantaciju da bi dobili trajno rešenje.

Cilj je i da se izbegne plaćanje razlike između privremenog i trajnog iznosa penzije, koja je u nekim slučajevima bila i više stotina hiljada dinara.

Najčešće je ta razlika između 5 i 10 hiljada dinara, a, inače, sada je od ukupnog broja izdatih rešenja za penziju u toku godine 85 odsto privremenih.

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nis

Da li je moguce da covek ne moze da iskaze svoje misljenje....

Srki

Treba doziveti penziju

Zemunac

E državo Srbijo, posle toliko godina rada penzioneri još moraju skupljati dokumentaciju za penziju, pa zašto postoji taj PIO fond da to uradi po sl. dužnosti ako je već evidentiran radni staž i uplaćeni doprinosi valjda to imaju u bazi podataka.

special image