• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Enormni skok cene kvadrata stana u Beogradu

Izvor mondo.rs

Cene u novogradnji koje su enormno visoke bez obzira na lokaciju doprinele su da je prosečna cena kvadratnog metra u Beogradu dostigla neverovatnih 2.200 evra, kaže stručnjak za nekretnine Kaća Lazarević.

 Beograd - cene stanova - skok Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović



Cene su skočile nerealno pre svega, zbog povoljnih kredita sa niskim kamatnim stopama, zbog čega je odnos između ponude i potražnje mnogo veliki, rekla je Lazarević za "Danas".

Novogradnja je u Beogradu invazivno krenula i zbog toga što ima jako mnogo kupaca koji ne pitaju koliko to košta, a u 90 odsto slučajeva su to mladi ljudi koji misle da u narednih 20 godina mogu da otplate kredit, ističe ona.

"Mladi traže novogradnju, sa garažom u zgradi, i stariji stanovi ih uopšte ne interesuju. To je za investitore bio razlog da dižu cenu i oni su u periodu od godinu dana u vazduh podigli cene",napomenula je ona.

Najskuplji stanovi u Beogradu, a najjeftiniji u...


Ona je naglasila kako je nekada lokacija bila prioritet, ali da to sada više nije slučaj.

"Imamo primer da stan kod Novog groblja gde je cena nekada bila do 1.200 ili 1.300 evra kvadrat, sada košta 1.800 i do 2.000 evra za kvadratni metar novogradnje i da se sve to proda. Mirijevo je skočilo u novogradnji do 1.300 ili 1.400 evra po kvadratu, Lekino brdo je bilo nekada 1.400 evra za kvadrat, sada je 2.000 evra i pritom ne možete da nađete stan", istakla je Kaća Lazarević.

Za nju je, ipak, kako je rekla, najveći apsurd Novi Beograd, gde cena kvadratnog metra ide i do 3.000 evra, ali i Beograd na vodi, za koji je mnogo više zainteresovanih kupaca nego što stanova ima. Koliko će potrajati ovaj trend, kako je rekla, teško je prognozirati, ali činjenica je da su ovakve skokove cena imali i u drugim zemljama Evrope, ali i da "takav balon pukne kad tad", te da je samo pitanje vremena.

Najskuplji prodat stan u Beogradu košta...


Lazarević je za taj list rekla i da joj nije poznato da li će biti ukinut PDV na stanove, ali i podsetila da se on u većini slučajeva vraća kod kupovine prvog stana.

Komentari 73

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Neko iz mase

U ovim kulama na slici je sigurno kvadrat 3000 evra po doticnoj. Bacis levo pogled ono Mali Mokri Lug i Konjarnik gde se svinje i ovce krecu po kolodvoru sto bi rekla braca preko Save. Okrenes se a ono ti pogled seze preko micigena i uciteljskog naselja. Ma idila prava kombinacija sela i urbanog naselja.

Jadranko iz SVRLJIGA

Cuo sam daje Beograd sad prava metropol nisam bio 10 godina al sam cuo da ima dobra bus linija i fontana sto pevade

brane121

Ajmo pljuvaci.....

special image