• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslodavci vas proveravaju na Internetu

Podaci, slike ili izjave koje stavite na "MySpace" ili "Facebook" mogu vas koštati novog posla.

Podaci, slike ili izjave koje stavite na svoj profil na sajtovima za druženje mogu vas koštati novog posla.

Prilikom konkursa za posao, svaki peti poslodavac proverava profile kandidata na sajtovima kao što su "MySpace" ili "Facebook", pokazala je anketa sajta "CareerBuilder".

Devet odsto šefova neće pre zapošljavanja proveriti profil kandidata, ali to svakako planira u budućnosti, rezultat je ankete u kojoj je učestvovalo 3.169 poslodavaca.

Više od trećine (34 odsto) šefova eliminisaće kandidata iz užeg izbora, ukoliko na profilu vidi podatke koji mu ne odgovaraju.

Među podacima koji se navode na sličnim sajtovima su i lične navike korisnika - da li pije, puši, koristi drogu... Provokativne ili neprikladne fotografije kandidata "okačene" na Internet naterale su oko 40 odsto šefova da tog kandidata izuzme iz daljeg takmičenja.

Ekstremni stavovi korisnika, kao što su rasna, polna ili religijska netrpeljivost, ili davanje loših i netačnih informacija o kvalifikacijama, takođe odbijaju šefove.

Ali, profil na Internetu može ostaviti i pozitivan utisak. Tačni i uredni podaci o poslu, širokom spektru interesovanja, kao i prikazana dobra sposobnost komunikacije svakako su plus.

Skoro svaki četvrti poslodavac bio je pozitivno iznenađen podacima pronađenim na globalnoj mreži, i odlučio se za određenog kandidata upravo na osnovu takvih stranica.

Oko 16 odsto radnika promenilo je svoje podatke i druge sadržaje, kako bi potencijalnim poslodavcima delovali profesionalnije i ozbiljnije.

Sajt "CareerBuilder" nudi poslove u SAD, Kanadi, Indiji i 11 evropskih zemalja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image