• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Staromodno" prijavljivanje za posao

U eri kada se sve radi preko Interneta, nije loše da pokušate da potražite posao na "stari, dobri" način.

U eri kada se sve radi preko Interneta, nije loše da pokušate da potražite posao na "stari, dobri" način.

Većina mladih koji traže posao skloni su tome da sroče svoj CV u nekoliko rečenica, "prikače" ga za email, i pošalju ga. Međutim, nove metode nisu uvek bolje od starih, a uspeh možda leži u klasičnom pristupu.

Ne plašite se da produžite svoj CV

Obično, ne preporučuje se da CV bude duži od jedne kucane strane, ali istraživanje sprovedeno u SAD pokazuje da poslodavci obraćaju više pažnje da duži opis vaše ličnosti i iskustva.

Duži rezime daje vam mogućnost da preciznije objasnite svoje kvalifikacije, ili motivaciju za određeno radno mesto.

Nemojte preterati sa ličnim detaljima ili interesovanjima. Pored informacija o obrazovanju i prethodnim radnim mestima, ne morate navoditi hobije ili slično.

Šaljite "običnu" poštu

Slanje rezimea emailom popularno je još od sredine devedesetih godina, ali savetujemo vam da, uz elektronsko, pošaljete i obično pismo. Poslodavac će primetiti dodatni trud, a štampano pismo pomoćiće vam da se istaknete u masi elektronskih prijava.

Odaberite kvalitetan papir i klasičan font kucanja ili štampanja. Izbegavajte previše grafičkog materijala - jedna slika je dovoljna.

Nije sve u CV-u

Ukoliko se odlučite da svoje podatke pošaljete emailom, nije dovoljno da se samo potpišete ispod "atačmenta". Napišite i adekvatno propratno pismo, u kojem ćete se formalno prijaviti i predstaviti poslodavcima, što govori o vašoj posvećenosti. Ovo pismo može poslodavcima ukazati i na vašu komunikativnost, kao i veštinu pisanog izražavanja.

Podignite slušalicu

Nakon što ste poslali podatke, verovatno ćete samo proveravati da li ste dobili odgovor. Pokažite dodatno interesovanje, tako što ćete pozvati telefonom poslodavce, i raspitati se o konkursu. Nije neuobičajeno da emailovi kandidata "zaguše" poslodavce, pa će telefonski poziv pomoći da se istaknete. Ponovite da ste veoma zainteresovani za određeno radno mesto, i ponudite da dođete na razgovor. Ostavite osobi koja vam se javi svoje detaljne kontakte - adresu, broj telefona...

U suštini, potrudite se da se na bilo koji način pokažete kao ambiciozni, zainteresovani i možda pomalo napadni. Međutim, nemojte prelaziti granicu dosađivanja poslodavcu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image