• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Todorić "potukao" Caneta u Crnoj Gori

Ivica Todorić potukao je do nogu Stanka Subotića Caneta pošto je hrvatski "Agrokor" za maloprodajnu mrežu Duvankomerca u Crnoj Gori ponudio 6.5 miliona evra dok je Canetova "Futura Plus" ponudila tek 2.1 milion evra, prenose hrvatski mediji.

Ivica Todorić potukao je do nogu Stanka Subotića Caneta pošto je hrvatski "Agrokor" za maloprodajnu mrežu Duvankomerca u Crnoj Gori ponudio 6.5 miliona evra dok je Canetova "Futura Plus" ponudila tek 2.1 miliona evra, prenose hrvatski mediji.

Hrvatski Agrokor i srpska Futura Plus jedini su dali ponude za kupovinu maloprodajne mreže Duvankomerca u Crnoj Gori. Todoriću, koji je već u znatnoj meri zaposeo crnogorsko tržište, budući da ima već više od 200 maloprodajnih objekata do kojih je došao kupovinom lanca Štampa i Trgopres, do potpune dominacije nedostaje samo još Duvankomerc sa stotinjak maloprodajnih objekata i oko 400 zaposlenih.

Međutim, kada je postalo gotovo sasvim izvesno da će Todorić postati novi vlasnik Duvankomerca, radnici ove firme stupili su u generalni štrajk. Jedan od njihovih zahteva je da Todorić, pre nego što finalizuje kupovinu, sa radnicima potpiše kolektivni ugovor.

Zanimljivo je da se Todorić u ponudi obvezao kako u sledeće tri godine neće otpuštati zaposlene u Duvankomercu po osnovu tehnološkog viška, osim u slučaju sporazuma sa zaposlenima. Takođe, tu je i obaveza povećanja iznosa minimalne prosečne mesečne plate na 260 evra, u roku od mesec dana od dana zaključenja kupoprodajnog Ugovora.

Bez obzira na sve, radnici traže i dodatno osiguranje u vidu potpisivanja kolektivnog ugovora.

Todorićev konkurent Stanko Subotić Cane osumnjičen je za organizaciju grupe koja se bavila švercom cigareta, a u vreme režima Slobodana Miloševića bio je nedodirljiv, piše Index.hr.

Za njegovu firmu Futura Plus govori se da ima najveću distributersku mrežu u Srbiji, a smatra se da je Subotić jedan od najbogatijih srpskih tajkuna čije se bogatstvo procenjuje na oko 650 miliona dolara.

Svojevremeno je, po poternici Interpola uhapšen u Moskvi, ali je ubrzo pušten na slobodu, podsećaju hrvatski mediji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image