• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Erport siti ulaže 100 miliona evra

U poslovni park Erport siti Beograd (Airport City) do 2010. godine biće uloženo oko 100 miliona evra i to u izgradnju hotela i poslovnog prostora, najavio je generalni direktor te kompanije Gili Dekel u utorak.

U poslovni park Erport siti Beograd (Airport City) do 2010. godine biće uloženo oko 100 miliona evra i to u izgradnju hotela i poslovnog prostora, najavio je generalni direktor te kompanije Gili Dekel u utorak.

On je na konferenciji za novinare povodom tri godine poslovanja u Srbiji, rekao da je nova faza radova već počela i da će biti izgrađene dve kule, svaka po 23.000 kvadratnih metara.

Kako je najavio, u jednoj kuli će biti samo poslovni prostor, a u drugoj će izgraditi hotel koji će voditi kompanija u vlasništvu Afrika Izraela, u okviru koje posluje i Erport siti.

"Hotel će imati 215 soba na 15.000 kvadratnih metara i imaće pet zvezdica", rekao je Dekel i dodao da su u toku pregovori sa najznačajnijim svetskim brendovima, kao što je Kraun plaza.

Kako je rekao, u gradnju hotela će biti uloženo 40 miliona evra i dodatnih 17 miliona evra u unutrašnje uređenje, a biće završen do kraja 2010. godine.

Kompanija Afrika Izrael vlasnik je 22 hotela u svetu.

Dekel je rekao da ta kompanija traži lokacije van Beograda, kako bi gradili stambeni i komercijani prostor, ali nije izneo detalje tih planova.

Govoreći o finansijskoj krizi koja je pogodila SAD, a ima uticaj i na druge zemlje, Dekel je rekao da će biti veliki izazov prikupiti novac za investicije i ubediti finasijere da je Beograd dobro mesto za poslovanje i da je bolje od zemalja u okruženju.

"Važno je da ubedimo banke da treba da ulažu u Srbiju, kao i da je Erport siti dobar projekat", rekao je Dekel i dodao da je bitno da Srbija ubedi privatne investitore, da je ovde stabilno područje za ulaganja.

Prema njegovim rečima, očekivanje donacija iz EU ili svetskih finasijskih institucija, neće davati potrebne rezultate, jer su fondovi tih institucija smanjeni i zbog toga se mora insitirati na ulaganjima privatnog sektora.

Ocenjujući uslove poslovanja u Srbiji za strane investitore, Dekel je rekao da je "biznis u Srbiji dobar", ali da je još uvek poslovanje dosta otežano.

Prema njegovim rečima, najveći problem za strane investitore je vlasništvo nad građevinskim zemljištem, jer ne postaju vlasnici već smo dobijaju zemlju na korišćenje na 99 godina i naglasio da će "to pitanje morati da bude rešeno i da je samo pitanje vremena".

Poslovni park Erport siti, na Novom Beogradu, počeo je da radi pre tri godine i do sada je izgrađeno 62.000 kvadratnih metara poslovnog prostora.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image