• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zelena" energija stvara milione radnih mesta

Razvoj alternativne energije bi trebalo da u narednih nekoliko decenija stvori više od 20 miliona novih radnih mesta u svetu.

Razvoj alternativne energije bi trebalo da u narednih nekoliko decenija stvori više od 20 miliona novih radnih mesta u svetu, istovremeno sa akcijama usmerenim na primenu mera za smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte, saopštile su Ujedinjene nacije.

U izveštaju Programa UN za životnu sredinu pod nazivom "Zeleni poslovi: Put prema dobrim radnim mestima u svetu sa održivim niskim nivoom emisije ugljen dioksida" se navodi da u sektoru alternativne energije trenutno zaposleno oko 2,3 miliona ljudi, od èega polovina u proizvodnji biogoriva, preneo je Rojters.

Otvaranje novih radnih mesta zavisi od država koje primenjuju i unapređuju ekološke mere, uključujući ograničavanje emisije štetnih gasova i prebacivanje subvencija iz tradicionalnih energetskih sektora u nove, u pokušaju usporavanja globalnog zagrevanja, navodi se u izveštaju UN.

U izveštaju, koji je sastavljen pre nego što je kreditna kriza u SAD uzdrmala Vol Strit i koja može da prouzrokuje usporenje rasta mnogih sektora, uključujući alternativnu energiju, navodi se da bi do 2030. moglo da bude otvoreno oko 12 miliona novih radnih mesta samo u sektoru poljoprivrede koji je povezan sa industrijom biogoriva.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image