• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neće nam zabraniti plastične kese, nema potrebe

Izvor Tanjug

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kaže da je prepolovljena upotreba plastičnih kesa od kada su veliki trgovinski lanci počeli da ih naplaćuju, tako da nema potrebe za drastičnim merama.

  Plastične kese - Ministar Trivan i smanjena upotreba Izvor: MONDO/Nataša Petrović
Izvor: MONDO/Nataša Petrović

Ministar je rekao da se pokazalo da nije bila potrebno odmah ići na zabranu plastičnih kesa, već da naplata u velikim trgovinskim lancima daje dobre rezultate.

Upitan da li će biti zabranjena upotreba plastičnih kesa, Trivan je rekao da se ide ka tome i da je to učinilo 30 zemalja.

"Sada je vreme da manje trgovinske radnje počnu da shvataju da i oni mogu da daju doprinos i da plastične kese zamene nekom alternativom", rekao je Trivan.

CEGER U RUKE: EU zahteva naplatu kesa i u Srbiji

ALi nisu samo kese veliki problem zagađenja voda Srbije, tu su i fabrike i gradske kanalizacije.

Ministar je najavio i izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda i rekao da za taj posao treba oko pet milijardi evra.

Cilj je da se za 10 godina reši problem zagađena vodotokova otpadnim vodama.

Govoreći o otpadu oko beogradskih splavova-restorana, ministar je rekao da Beograd priprema poseban projekat, brod za prikupljanje pet otpada.

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Миле

Још један начин да зараде паре, динар по динар накупи се. Да хоће да учине нешто корисно могли су папирне кесе да убаце, али не оставићемо пластичне али и наплатити. Па поред новчаника као стандардну опрему треба да носимо и цегер јер не дај Боже може се десити да свратимо у продавницу, никад се не зна.

Dino

Ne treba menjati kese nego nas u tome je spas a kese su nezamenjljive.

Dino

Zasto su te pvc kese toliko strasne kad ne mogu da se razgradjuju one kao takve ne mogu nista da zagade osim sto okolina ne izgleda lepo!?Mislim da one spasavaju covecanstvo od raznih zaraznih bolesti,samo ih ne treba paliti kao ni plastiku vec pozvati narod da ih ne baca vec da se recikliraju.Kad vi ubacite smece u jednu pvc kesu i zasiljcateje tu vise ni jedna muva nema pristup kao ni psi i macke lutalice da to raznose po ulici a da ne govorimo koliko su korisne kao ambalaza itd,itd,stvarno ova hajka na pvc kese ide cini mi se u pogresnom pravcu.Ne treba menjati kese nego nasu svest i poganu naviku!!!!

special image