• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U svet preko Bara: Srpska pšenica ponovo ka jugu

Izvor mondo.me

Luka Bar i kompanija Agroglobe iz Srbije potpisale su danas ugovor za pretovar žitarica koje su dosad uglavnom išle Dunavom u Rumuniju.

 Pšenica iz Srbije u Luku Bar Izvor: MONDO/Anto Baković

"Planiranom, početnom količinom žitarica od 30.000 tona staviće se u funkciju kapaciteti Silosa za žitarice, koji nije korišćen godinama. Silos je u dobrom stanju i spreman da nakon nekoliko manjih tehničkih intervencija, koje će biti urađene u saradnji sa stručnim licima iz Agrogloba , primi prve količine žitarica", saopšteno je iz Luke Bar.

Terminal za žitarice nalazi se u okviru Slobodne zone Bar. Površina terminala je dva hektara i ima kapacitet 60.000 tona.

Funkcije terminala su prijem i otprema transportnih sredstava, utovar, istovar i pretovar i skladištenje žitarica, pakovanje, prepakivanje i uvećavanje, kao i prerada žitarica. 

"Ovaj posao kojim se u luku Bar vraća roba koja nije rađena godinama, uprkos tome što prirodno gravitira ka našoj luci, predstavlja rezultat stalnih napora izvršnog menadžmenta i vizije poslovne politike, koja potencira vraćanje 'izgubljenih' roba, ali i dovođenje novih, kao i izmjenu strukture robe i prihoda", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da se u pregovore sa Agroglobom ušlo pre više mjeseci, te da je uz podršku Privredne komore Crne Gore i Privredne komore Srbije, koncipirana saradnja na zajedničkom sastanku u Novom Sadu. 

"Smatramo naročito značajnim to što je ovaj posao kod oba poslovna partnera shvaćen kao inicijalna kapisla za dalju saradju i na drugim poslovnim projektima, te će se uskoro razmatrati izgradnja skladišnih kapaciteta za sojinu sačmu, veštačka đubriva i sl, kao i rezervoara za ulje. Realizacijom ovih planova i projekata, a za koje je Luka Bar, nakon što je u Skupštini Crne Gore usvojen Plan obalnog područja, obezbedila sve potrebne uslove, dostići će se puna optimizacija stavljanja u funkciju svih lučkih resursa i kapaciteta“, dodaje se u saopštenju.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

lecicso

Imamo se i cime pohvaliti. Umesto da sameljemo,pa prodajemo brasno ili nedaj boze kao testo ili neki drugi proizvod. Mi cistu sirovinu prodajemo

special image