• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brnabić: Od 1. januara platni razredi

Izvor MONDO/Agencije

Premijerka Ana Brnabić najavila je danas da bi do kraja godine trebalo da bude usvojen zakon o uvođenju platnih razreda i da bi taj sistem trebalo da zaživi od 1. januara sledeće godine.

 Platni razredi se uvode od 1. januara? Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Na pitanje da li ce biti povecane plate prosvetnim radnicima, Brnabic je rekla da vlada sada izracunava efekte povecanja plata u javnom sektoru i ukidanje privremenog smanjenja penzija, kao i da ce u fokusu ponovo biti podizanje životnog standarda zaposlenih u zdravstvu, prosveti i bezbednosnim službama i posebno vojsci.

"Platne razrede smo skoro završili u resorima i sada idemo u razgovore sa sindikatim. Mislim da cemo do kraja godine uspeti da udemo u skupštinu sa tim zakonom i da cemo od 1. januara 2019. imati tu jako važnu reformu i uvesti platne razrede u upravu", kazala je Brnabic.

Naglasila je da ce tako svi znati kolike ce biti njihove plate i da ce svi imati povecanje po platnim razredima kada budu završene reforme, a bice uveden i sistem nagradivanja.

Lagard i Brnabic: Srbija za MMF svetski primer

Ona je najavila da ce do kraja godine vlada probati zajedno sa Ministarstvom državne uprave da reguliše i zabranu zapošljavanja.

Vucic: Medicinarima vece plate za tri meseca

"Mislimo da cemo zajedno sa budžetom u skupštinu uci i sa tim preglogom. Moj predlog tom ministarstvu je, videcemo koliko je to moguce, da sve lokalne samouprave koje su ispod maksiamalnog broja zaposlenih i imaju budžet za plate, ne treba da traže dodatno bilo kakva odborenja od vladine Komisije za zapošljavanje, kako bi mogle da popune svoje kapacitete", rekla je premijerka.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dušan

Zašto poslanicima 270.000 dinara plata?

Ivana-k.v.

Daj Bože da ukinu zabranu zapošljavanja!Ja sam stalno po nekim zamenama u školama na 15-20dana.Pa ponovo na tržište rada mesec dana.Hajde nešto na duže staze!

Boban

A za privatni sektor...oni samo drzavni sektor...a privreda na minimalcu...sram vas bilo...

special image