• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanađani otpali iz trke za RTB Bor?

Izvor MONDO/Agencije

Kanadski Dajmond fild, koji je dostavio ponudu za preuzimanje RTB Bora, nije ispunio sve uslove tendera, tako da "ispada iz trke" za kupovinu rudarsko-topioničarske kompanije.

 RTB Bor - Kanadska kompanija Dajmond fild nepotpuna ponuda na tenderu Izvor: MONDO / Aleksandra Petrovski
Izvor: MONDO / Aleksandra Petrovski

Beogradska "Politika" u današnjem broju piše da Kanađani u finansijskom izveštaju za 2017. godinu imaju poslovni prihod od svega milion dolara – a javnim pozivom je predviđeno da on mora biti veći od 500 miliona američkih dolara.

Radna grupa za privatizaciju RTB Bora, kako navode, još ispituje da li su pristigle ponude u skladu sa tenderskom dokumentacijom, a finansijski deo paketa nije otvaran.

"Zbog toga je nepoznanica koliko je koja kompanija ponudila para za preuzimanje određenog vlasničkog udela u RTB Boru", piše Politika.

Tri ponude za Bor: Konačno ćemo se rešiti RTB-a?

Rok za dostavljanje ponuda na tenderu za RTB istekao je 20. avgusta, a Ministarstvo privrede je saopštilo da su se prijavile tri kompanije - iz Kine, Rusije i Kanade, ali nije navelo koje su to kompanije.

Prema pisanju medija, ponude su podneli kineski Zijin, kanadski Dajmond filds i ruski U gold. Najavljeno je da će ponude biti otvorene naredne nedelje.

Tenderom je predviđeno da strateški partner RTB-a za udeo u vlasništu te kompanije mora da investira najmanje 350 miliona dolara, uveća proizvodnju tri, četiri puta za četiri do pet godina, i da zadrži svih 5.000 zaposlenih.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

62

Pametni ljudi odustali

TRex

Verovatno je upitanju "ćerka firma", kao i firma sa Kipra u ruskom vlasništvu. Ali, nama ne treba neki mešetarski kupac, već proizvođač, a to su samo kinezi.

special image