• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: Pregovara se o ceni akcija NIS-a

Mlađan Dinkić rekao je danas u Nišu da se sa ruskim "Gaspromnjeftom" pregovara o ceni besplatnih akcija koju će ponuditi građanima i zaposlenima u Naftnoj industriji Srbije.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić rekao je danas u Nišu da se sa ruskim "Gaspromnjeftom" pregovara o ceni besplatnih akcija koju će ponuditi građanima i zaposlenima u Naftnoj industriji Srbije.

"Ta cena nije ona koju smo pročitali u novinama, već je viša", kazao je Dinkić novinarima za vreme održavanja "Niškog investicionog foruma 2008".

On je naveo da će prve akcije kojim će se trgovati na Beogradskoj berzi biti akcije NIS-a.

"Do kraja godine planiramo da potpišemo sporazum sa 'Gaspromom', a šest meseci posle toga građani će moći da akcije iznesu na berzu", kazao je Dinkić.

Potpredsednik srpske vlade je kazao da će do kraja godine biti registrovani svi građani koji su stekli pravo na besplatne akcije.

Dinkić је najavio da će u drugoj polovini oktobra biti raspisan završni tender za privatizaciju Rudarsko-topioničarskog basena Bor.

"Za RTB Bor zainteresovano je 11 kompanija, a nekoliko njih su giganti u oblasti rudarstva", kazao je Dinkić novinarima u pauzi održavanja "Niškog investicionog foruma 2008".

On je rekao da su na jugu Srbije, u okolini Surdulice, otkrivena značajna nalazišta rude kojom zemlje Evropske unije ne raspolažu.

"Za pet do osam godina Srbija će biti glavni izvoznik te rude", rekao je Dinkić, ne otkrivajući o kojoj je rudi reč.

Govoreći o nedavno potpisanom ugovoru sa italijanskom fabrikom automobila FIAT, Dinkić je rekao da će narednih dana biti formirana zajednička kompanija sa italijanskim partnerom, u kojoj će FIAT imati dve trećine kapitala.

Cilj vlade je da se ugovor što pre realizuje, kazao je on i naveo da će početni kapital od 300 miliona evra u kragujevačku "Zastavu" biti uložen u prvom kvaratalu naredne godine, a da će do kraja 2009. godine biti investirano 500 miliona evra.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image