• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italija predlaže zajednički fond EU

Italijanski ministar ekonomije Đulio Tremonti predložiće stvaranje zajedničkog fonda EU koji će iznositi tri odsto bruto društvenog proizvoda.

Italijanski ministar ekonomije Đulio Tremonti predložiće u ponedeljak stvaranje zajedničkog fonda EU koji će iznositi tri odsto bruto društvenog proizvoda, saopštio je italijanski premijer Silvio Berluskoni, a prenosi večeras italijanska agencija ANSA.

Berluskoni je na konferenciji za novinare rekao da veruje da će Francuska prihvatiti taj predlog, a da je nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila da će ga prihvatiti.

Italijanski premijer sastaće se u ponedeljak sa nemačkom kancelarkom sa kojom će razgovarati o trenutnoj finansijskoj krizi.

Lideri četiri ekonomski najrazvijenije evropske zemlje, Francuske, Nemačke, Italije i Velike Britanije održali su juče u Parizu mini-samit tragajući za odgovorom na svetsku finansijsku krizu.

Angela Merkel, Berluskoni, šef britanske vlade Gordon Braun i Sarkozi pozvali su izvršne organe EU da brzo reaguju i budu fleksibilni u proceni velikih vladinih paketa pomoći bankama.

Lideri četiri evropske sile pozvali su juče na fleksibilnost u primeni ekonomskih propisa EU u procesu prevazilaženja globalne finansijske krize i "zvanično se zavetovali" da će podržati svoje banke.

Nemačko ministarstvo finansija saopštilo je da su zvaničnici vlade i privatne banke odlučili da usvoje današnji predlog finanasijskog paketa od 50 milijardi evra kako bi izvukli banku Hipo Ril Estejt AG (Hypo Real estae AG) iz finansijske krize.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image