• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od 1. januara svi porezi "na klik"

Izvor Tanjug

Građani će uvid u poreske obaveze moći da dobiju jednostavnim unosom JMBG, a ova usluga će biti omogućena i firmama koje će podatke dobijati unosom jedinstvenog poreskog PIB broja, pišu "Novosti".

   Od prvog dana sledeće godine građani i firme imaće na samo jednom internet portalu elektronski uvi Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Kako za beogradski dnevnik kaže Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu, rad na prebacivanju lokalnih baza podataka u jedinstveni informacioni sistem je uveliko u toku.

"Podigli smo centralni server i opremu i sve baze podataka lokalnih samouprava, a ima ih ukupno 145, koliko je i lokalnih poreskih administracija, objedinjujemo ih na jednom mestu", rekao je Jovanović.

Mali: Od iduće godine manji porez na zarade

Jovanović objašnjava da će opštine i gradovi i dalje da rade kao do sada, odnosno izgledaće da rade u svojim lokalnim sistemima, iako će raditi u sistemu u Beogradu.

"Lokalne samouprave zadržaće i svoju autonomnost i svoje specifičnosti, jer iznosi poreza nisu isti za svaku opštinu", dodao je on.

Dobre vesti za buduće preduzetnike!

U jedinstvenom centralnom sistemu, osim poreza na imovinu, nalaziće se i podaci o samodoprinosima i ekološkim i komunalnim taksama, navodi list u izdanju od utorka.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

OOooOo

Na klik je i izvod iz mat knjige rođenih za dete u porodilistu pa sam isao tri puta , cekao dva sata, pa su pogresili ime i eto klik i ja vama

Garrosh

Ovo je dobra stvar jer je do sada država slala samo porez za datu godinu tj. period, a ako ste zaboravili da platite jednu rati ili daj Bože više, to se ne spominje jer su kamate užasno velike. 2008-e godine roditelji nisu slučajno platili cro iznos, ostalo je 1800 dinara ne plaćenih i ove godine je to naraslo na 9 hiljada. Pogoto pola naroda ne zna da ako žive na adresi na kojoj su prijavljeni, treba da ispune jedam maleni formular i porez je duplo manji. Dakle sađo ćuti i neka se kamata gomila. Nemaju svi živaca da idu i čekaju u redu za proveru poreza tako da podržavam ovo...

Marko

Jako pametna i dobra stvar.Što više budemo uključeni u digitalizaciju naš gdp može dodatno samo iz tog razloga da raste 1% godišnje.

special image