• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar: Bez povećanja cene struje

Izvor Tanjug

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da neće biti povećanja cene elektricne energije u narednom periodu, kao i da je snabdevanje ključnim energentima u zemlji stabilno.

 Cena struje - neće biti povećanja Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Takođe je najavio da će toplane od 1. oktobra početi s toplim probama ako bude hladnije vreme.

"Kada je u pitanju snabdevanje svim kljucnim energentima, ono će biti apslolutno stabilno i svi energenti su obezbeđeni i ima ih na tržistu i očekujemo jednu stabilnu grejnu sezonu", rekao je Antić gostujući na TV Prva.

On je rekao da će toplane u Srbiji reagovati u skladu sa svojim odlukama i da će u velikim gradovima od 1. oktobra početi tople probe.

Upitan o ceni električne energije i zahtevima MMF-a, on je rekao da Srbija "brani cenu električne energije dobrim poslovnim rezultatima Elektroprivrede Srbije i time što ima zahvalan energetski miks u proizvodnji energije, odnosno Đerdap 1 i 2 kao snažne proizvođače iz hidroptencijala".

"Elektroprivreda posluje pozitivno, i iako predstavnici međunarodnih finansijskih institucija nisu srećni što je cena električne energije najniža u Evropi, oni razumeju da je pozicija Vlade vrlo odgovorna po tom pitanju i da mora da bude prilagođena socijalno ekonomskoj situaciji u Srbiji. Kako se ona bude popravljala, nijansiraće se i cena", rekao je ministar.

Kako je rekao, MMF je pre tri-četiri godine imao snažnu poziciju za povećanje cene struje, a sada to pitanje više nije u prvom redu prioriteta.

Cenovna politika kada je u pitanju struja posledica je ukupne ekonomske situcije u zemlji i mora postojati razumna mera da bi ljudi mogli da plačaju račune, ističe Antić.

Kako je kazao, trenutno je u Srbiji naplata za utrošenu električnu energiju na visokom nivou.

Ministar je rekao da će "u nekom periodu sigurno doći i do pomeranja cena gasa"
budući da postoji trend rasta cene nafte na svetskom nivou, ali da to neće biti ništa dramaticno.

"U nekom periodu će sigurno doći do pomeranja cena gasa, i nekih nijansiranja u odnosu na cenu nafte, ali neće biti ništa dramatično u ovom periodu do kraja godine", rekao je Antić.

Kada je u pitanju povećanje cene grejanja, Antić je istakao da je to u nadležnosti lokalnih samouprava i da "svi tonovi koji dolaze idu u pravcu da se to ne očekuje".

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Xy

Kad god je to rekao u roku pd mesec dana struja je poskupela!!!!!! Zivi bili pa videli!!!!Srecno nam poskupljenje struje!!!!

special image