• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zavirili smo u Lidl pre otvaranja (FOTO)

Izvor mondo.rs

Najveći nemački diskontni lanac za dva dana otvara vrata za kupce u Srbiji, a mi smo danas bili u jednoj od radnji i prenosimo vam naše utiske.

 Lidl u Srbiji - kako izgleda supermarket Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Svetlo, čisto i neprenatrpano…to je naš prvi utisak.

U radnjama je dovoljno prostora između rafova, a i asortiman je probran…Sve je složeno pod konac, artikli nisu nabacani i bukvalno svaki od njih ima svoje mesto. Većina proizvoda je poređana u kutijama koje su potom složene na rafovima.

Čim uđete u market u Vojislava Ilića, koju su danas imali prilike da vide novinari, je pekara - desetine polica zaštićenih staklom i isto toliko vrsta slatkih i slanih peciva.

Ono što nam je posebno privuklo pažnju je elektronska mašina za sečenje hleba na kojoj možete da oderedite i debljinu parčeta. Hleb, kojeg naravno ima više vrsta, možete da pakujete u paprine ili plastične kese. Za razliku od većine radnji u Srbiji, ovde ćete moći da navučete plastične rukavice pre nego što uzmete pecivo.

Sve radnje iste

Dragan Čigoja, direktor centralnih usluga kompanije Lidl, je izjavio da su sve prodavnice iste, površine 1.440 metara kvadratnih, osvetljene led rasvetom i imaju velike parkinge sa 120 mesta.

Svaki deo supermarketa, kao i što smo i navikli, je jasno podeljen po proizvodima, a i vidno su obeleženi pijaca, rafovi sa čokoladama i drugim slatkišima, rafovi sa mlečnim proizvodima, od kojih ima dosta i domaćih.

U delu gde je pijaca nećete naći voće i povrće nabacano u gajbicama. Sve je u malim kartonskim kutijama, a proizvodi su poređani u nekoliko horizontalnih redova, što verovatno znači da se neće potkrasti neka trula kruška, krompir i slično..

U dnu radnje je mesara, ali ne onakva na kakvu smo u Srbiji navikli.

Ovde je sve u staklenim zamrzivačima, meso je isečeno, upakovano u plastične kutije, pa tako možete naći ćureći batak od po 500 grama, svinjetinu mlevenu od po kilogram, prasetinu pakovanu od po tri kilograma…bukvalno sve ono što biste i inače tražili od vašeg mesara da vam istranžira ili iseče.

Postoji i deo gde se prodaje graderoba I pokućstvo, ali je interesantno da se ti artikli menjaju na nedeljnom nivou. Kako je rekla rukovodilac korporativnih komunikacija u toj kompaniji Martina Petrović u tom delu će biti u ponudi sezonski artikli.

Pogledajte u našoj fotogaleriji šta će od četvrtka sve moći da se pazari u Lidlovim radnjama.

U Lidlu u asortimanu od 1.500 proizvoda čak 350 biti iz domaće proizvodnje.

"Samo u domenu voća i povrća uspostavljena saradnja sa više od 25 dobavljača iz Srbije", kazala je Petrović.

Samo u Srbiji: Posebni uslovi u Lidlu

Ona ističe i da kupci u svim segmentima mogu očekivati povoljne cene koje će videti već u četvrtak, a ono što je interesantno i drugačije je to da će cene stajati iznad, a ne ispod artikla.

Plaća se svaki minut prekovremeno

Za sada se ne zna da li će Lidl raditi i praznicima, ali ukoliko se i bude radilo zaposlenima će to biti adekvatno plaćeno, kažu u ovoj kompaniji. Milena Dodik iz sektora za ljudske resurse je istakla da će zaposlenima biti plaćen bukvalno svaki minut prekovremenog rada.

"Očekujemo da će građani Srbije kupovati u Lidlu i da ćemo im mi biti omiljeno mesto za kupovinu, pre svega zato što ćemo ponuditi najpovoljniju potrošačku korpu i svakodnevno povoljne cene", rekla je Petrović i dodala da će i povodom otvaranja Lidl prodavnica biti ponuđene izuzetno atraktivne cene.

Ono što ističu rukovodioci Lidla je da će i prolazak kroz kase biti brz, što je važno za potrošače, a Martina Petrović je novinarima izjavila da će potrošači moći da kupuju i na odloženo, čak do 150 dana.

Sve prodavnice će raditi od 8:00 do 22:00 sata.

Ono što je važno da znate je i da prilikom uzimanja kolica ispred objekta morate spremiti metalni novac - pet ili 10 dinara je potrebno ubaciti u prorez na kolicima kako biste ih otključali.

Lidl će u četvrtak otvoriti pet prodavnica u Beogradu i to na Novom Beogradu, Vidikovcu, Zvezdari, Trošarini i u Borči.

Dolazak Lidla: Cene padaju, male trgovine "pucaju"?

Takođe, vrata Lidlovih prodavnica biće otvorena i u Boru, Kragujevcu, Nišu, Leskovcu, Smederevu, Subotici, Somboru, Užicu, Šapcu, Novom Sadu i Zrenjaninu.

 (J.S.)

Komentari 132

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

RATIM

Nadam se da ce bar oni imati posebnu kasu za trudnice i zenu sa decom!

Milos

Reklama na sva zvona! Lidl prodaje proizvode jeftino pod svijim markama koje su namijenjene sirotinji jer su losijeg kvaliteta. Bas da vidim da li ce im brendirana roba biti jeftinija( nivea, perfex, jaffa, grand kafa, dove...).

Miki

@Milos sva ta brendirana roba proizvodi pod drugim imenom za Lidl. Informisi se malo kako veliki igraci rade.

special image