• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nacrt G7 plana za rešenje finansijske krize

Industrijski najrazvijenije zemlje sveta, članice Grupe sedam (G7) usvojile su plan u pet tačaka za savldavanje kreditne krize koja je pogodila finansijska tržišta širom sveta.

Industrijski najrazvijenije zemlje sveta, članice Grupe sedam (G7), preduzeće sve neophodne mere za rešavanje najteže finansijske krize u više od pola veka, saopšteno je u Vašingtonu.

Ministri finansija i šefovi centralnih bankara zemalja G7 saopštili su sinoć posle sastanka u Vašingtonu da je usvojen plan u pet tačaka za savldavanje kreditne krize koja je pogodila finansijska tržišta širom sveta.

SAD, Nemačka, Velika Britanija, Francuska, Japan, Italija i Kanada istakle su spremnost za "odlučnu akciju i korišćenje svih raspoloživih mera u borbi protiv ove krize", navodi se u saopštenju.

Zbog najnovije krize na finansijskom tržištu, samo američke berze su ove nedelje izgubile 2,4 biliona dolara, a 8,4 biliona prošle godine.

Lideri sedam najbogatijih zemalja iz grupe G7, na sastanku koji je počeo danas u Vašingtonu, zalažu se za koordinisani odgovor na finansijsku krizu koja se oseća u celom svetu.

Kriza koja preti globalnom recesijom i koja je izazvala paniku na finansijskim tržištima treba da se reši zajedničkom akcijom zemalja grupe G7, ali treba da se odbaci pristup u kome se razmatra pojedinačno situacija u svakoj od zemalja, ili svaki pojedinačni slučaj, zaključeno je na sastanku u Vašingtonu kako je preneo Rojters.

Predstavnici SAD, Kanade, Britanije, Francuske, Nemačke, Italije i Japana, koje čine grupu G7, istakli su da je najveći prioritet rekapitalizacija banaka.

SAD za to već raspolažu sumom od 700 milijardi dolara, a lideri ostalih zemalja iz grupe G7 trebalo bi da zajedno usvoje neki sličan plan za spas banaka iz njihovih zemalja.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image