• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija za hitan sastanak G8

Ruski ministar inostranih poslova rekao da je predsednik Rusije Dmitrij Medvedev podržao predlog Francuske za sazivanje hitnog samita za stabilizaciju finansijskog tržišta. Iz Britanije stiže vest će u ponedeljak preduzeti najveće spasavanje banaka kupovinom akcija četiri najveće banke HBOS, Rojal benk od Skotland, Lojds TSB i Barkliz

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov je, nakon sastanka sa nemačkim kolegom Frank-Valterom Štajnmajerom u Dortmundu, rekao da je predsednik Rusije Dmitrij Medvedev podržao predlog Francuske za sazivanje hitnog samita za stabilizaciju finansijskog tržišta.

"Složili smo se da je neophodno da sazovemo sastanak na visokom nivou koji bi uključio i zemlje izvan formalnog kruga G8. Takođe, verujemo da bi taj sastanak trebalo vrlo pažljivo pripremiti i da ga nikako ne bi trebalo odlagati", izjavio je Lavrov, a prenose RIA Novosti.

Lavrov je istakao da bi na tom sastanku trebalo da učestvuju Kina, Brazil, Indija, Južna Afrika i Meksiko, kako je i predložio francuski predsednik, prenosi RIA.

G8 čine SAD, Kanada, Velika Britanija, Italija, Francuska, Nemačka, Japan i Rusija.

U neformalnom razgovoru sa Štajnmajerom, Lavrov je zaključio da Nemačka takođe "deli sličan pristup" ovom problemu i da smatra da bi forum trebalo proširiti.

Ruski zvaničnici su se sastali sa liderima Grupe 7, industrijski najrazvijenijih zemalja u Vašingtonu, gde su u petak i subotu razmatrali pitanja koja se bave svetskom finansijskom krizom

Iz Britanije stiže vest će u ponedeljak preduzeti najveće spasavanje banaka kupovinom akcija četiri najveće banke HBOS, Rojal benk od Skotland, Lojds TSB i Barkliz, za ukupno 35 milijardi funti (60,5 milijardi dolara), piše britanski list "Sandej tajms".

Nakon tog poteza bez presedana, država će postati većinski vlasnik akcija u najmanje dve banke HBOS i Rojal benk of Skotland, piše list u svom internet izdanju ne navodeći izvor na koji se poziva.

Sandej tajms dodaje da je Rojal benk of Skotland, čija je tržišna vrednost pala za 12 milijardi funti, zatražila od vlade pomoć od 15 milijardi funti.

Banka HBOS, najveća britanska hipotekarna banka zatražila je pomoć od deset milijardi funti, banci Lojds TSB je potrebno sedam milijardi, dok banka Barkliz traži tri milijarde funti, piše britanski list.

(agencije)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image