• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Srbiju dolaze Špar i Ramstor

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević najavio je da će u Srbiju doći dva velika trgovinska lanca - austrijski Špar i turski Ramstor.

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević najavio je da će u Srbiju doći dva velika trgovinska lanca - austrijski Špar i turski Ramstor.

Milosavljević je na sednici skupštinskog Odbora za trgovinu i turizam rekao da bi Špar verovatno trebalo da bude otvoren u Subotici, a da se sa Ramstorom još razgovara o lokaciji.

Ministar je kazao da ta dva trgovinska lanca nisu želela da dođu odmah u Beograd.

Prema Milosavljevićevim rečima, o dolasku u Srbiju se razgovaralo i sa britanskim trgovinskim lancem Tesko.

Milosavljević je govoreći o Strategiji razvoja trgovine kazao da se na njoj radi još od 2002. godine i da je ona sada završena, da su unete primedbe date u javnoj raspravi, i naveo da bi mogla za dve do tri nedelje da bude prosleđena vladi na usvajanje, a zatim i Skupštini.

On je kazao da se strategija pored ostalog bavi i malim i srednjim preduzećima radi njihovog očuvanja i unapređenja.

Milosavljević je rekao da su ciljevi strategije i jačanje konkurencije na tržištu Srbije, i bolja pokrivenost celokupnog tržišta savremenim trgovinskim lancima.

"Treći segment strategije je i širenje domaće trgovine van granica Srbije, a bavi se i zaštitom potrošača", rekao je Milosavljević.

Poslanik Liberalno-demokratske partije (LDP) Slobodan Ostojić kazao je da se strategija nedovoljno bavi konkurencijom: "Bojim se da je i ova strategija kojom će se zatečeni odnosi samo zamrznuti, a monopoli sve više produžiti".

On je ocenio da ta strategija neće ojačati trgovinu i doneti boljitak ni potrošačima, ni proizvođačima.

Milosavljević je podnoseći članovima Odbora izveštaj o tome šta je Ministarstvo uradilo za protekla tri meseca i šta planira, naveo da se radi na završetku procesa fiskalizacije u Srbiji uz pomoć koje je, kako je naveo, siva ekonomija dovedena u prihvatljive okvire.

On je dodao da je u toku deklarisanje robe koja ide na Kosovo i da je važno da se to tržište sačuva jer se tamo godišnje plasira roba u vrednosti između 600 miliona i milijarde dolara.

Milosavljević je kazao da se intezivno radi i na modernizaciji tržišne inspekcije i da se uvede telefonska linija otvorena 24 časa, na koju će moći da se prijavljuju zloupotrebe inspektora.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image