• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manje rada na crno, manje povređenih građevinaca

Izvor Tanjug

U prva tri kvartala ove godine u građevinarstu rad na crno je dva i po puta manji nego u istom periodu 2017. godine. Manje i povreda na radnom mestu.

  Rad na crno u građevinarstvu smanjen u 2018. Izvor: MONDO/Dragana Todorović
Izvor: MONDO/Dragana Todorović

Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da su u prva tri tromesečja zabeležena samo 54 slučaja rada na crno. Istovremeno, na kraju trećeg kvartala 2018. broj zaposlenih na neodređeno vreme u niskogradnji veći je za više od 1.000 u odnosu na isti period 2017.

Takođe je, smanjen i ukupan broj povreda na radnom mestu sa 111 na 84, pokazuju podaci najnovije bodovne liste izvođača i dobavljača, koja se ažurira četiri puta godišnje i trenutno obuhvata 626 firmi izvođača i dobavljača u oblasti niskogradnje.

Smrt na poslu: Radnika u Kruševcu pokrila crna zemlja

Uvođenje crne i bele liste građevinskih kompanija inicirala je ministarka građevinarstava Zorana Mihajlović, a ratifikovana je u Narodnoj skupštini.

Radna grupa koju su činili predstavnici državnih institucija i predstavnici Samostalnog sindikata putara Srbije pokrenula je krajem 2014. bodovnu listu izvođača koja se od tada redovno ažurira, a cilj je poboljšanje položaja zaposlenih u putnoj privredi.

Evo gde se Beograd gradi "na divlje" i "crno"

U maju 2017, a na inicijativu potpredsednice Mihajlović, Vlada Srbije preporučila je državnim institucijama da pre donošenja odluke o dodeli posla preko javnih nabavki provere rejting preduzeća na crnoj i beloj listi, kako bi se izbegla dodela poslova firmama rangiranim na crnoj listi.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dundjer

Postoji li ikakva kontrola,pocevesi od skela koje ne zadovoljavaju ni osnovnu konstrukciju itd.!?Radnici su ugrozeni,neka se samo radi,nije bitno.. neka ima posla!!!

DžoMa

Jel ovo neki vic?

special image