• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inflacija do kraja godine oko devet odsto

Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić potvrdio jeda bi inflacija do kraja godine trebalo da bude između 8,5 i 9,5 odsto, a da bi bazna inflacija trebalo da se vrati u ciljani raspon između tri i šest odsto sredinom iduće godine.

Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić potvrdio je danas da bi inflacija do kraja godine trebalo da bude između 8,5 i 9,5 odsto, a da bi bazna inflacija trebalo da se vrati u ciljani raspon između tri i šest odsto sredinom iduće godine.

Jelašić je na konferenciji za novinare potvrdio da će u poslednjoj nedelji oktobra u Srbiju doći predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda i izrazio nadu da će predstavnici vlade poslušati njihove preporuke o izradi budžeta za narednu godinu.

On je ranije izjavio da bi Srbija trebalo da sklopi novi aranžman sa MMF-om pošto bi to obezbedilo transparentnije vođenje ekonomske politike i "više jeftinijeg novca" iz inostranstva.

Jelašić je ocenio da bi to bila šansa Srbije da poboljša svoj kreditni rejting, pa bi tako mogla da povuèe više sredstava od meðunarodnih finansijskih institucija.

Guverner je ukazao da prve kotacije na međubankarskom deviznom tržištu danas pokazuju da je dinar blago ojačao prema evru, i kurs evra kreće se između 82,68 i 82,78 dinara.

On je istakao da će se kurs i nadalje formirati tako da ne bude značajnih dnevnih fluktuacija koje bi poremetile funkcionisanje deviznog tržišta.

NBS neće po svaku cenu koristiti devizne rezerve da bi se suprotstavljala trendu, a biće uvažen i uticaj kursa na ostvarenje ciljanog raspona inflacije i obezbeđenje adekvatnosti deviznih rezervi, dodao je.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image