• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemački "Tenis" zatražio odlaganje investicije u Srbiji

Izvor Tanjug

Nemačka kompanija "Tenis" zatražila je odlaganje najavljene investicije u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

 Nemačka kompanija Tenis proizvodnja svinjskog mesa - odlaže se investicija u Srbiji Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Komisija za davanje saglasnosti za investicione planove u postupku ostvarivanja prava prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta je predlog prosledila Gradu Kikindi na dalje odlučivanje.

"Komisija za davanje saglasnosti za investicione planove u postupku ostvarivanja prava prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta je na molbu kompanije 'Tonnies' (Tenis) dala predlog za odlaganje investicije i prosledila ga Gradu Kikindi na odlučivanje", kažu u Ministarstvu poljoprivrede za Tanjug.

"Podsećamo da s kompanijom 'Tenis' nije potpisan ugovor, već je samo podnet investicioni plan koji je odobrila Komisija. Imajući u vidu da ugovor još nije potpisan, Komisija je dala predlog za odlaganje investicije", kažu u resornom ministarstvu.

Državno zemljište na teritoriji Grada Kikinde koje je bilo predmet zakupa, izdaje se redovno poljoprivrednicima na licitacijama do početka realizacije investicije, navode u Ministarstvu.

Komisiju za davanje saglasnosti za investicione planove u postupku ostvarivanja prava prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta je formiralo Ministarstvo poljoprivrede, a u njenom sastavu su ministar poljoprivrede, privrede i finansija.

Vlada Srbije potpisala je 2015. godine s nemačkim proizvođačem mesa Memorandum o razumevanju za odgoj tri miliona tovnih svinja godišnje u Srbiji, a plan je bio da ova kompanija ima proizvodnju na 20 farmi u Srbiji.

Nemački "Tenis" je jedan od najvećih proizvođača svinja u Evropi koji godišnje uzgoji oko 17 miliona svinja, ali i oko 400.000 goveda, i koja ima obrt veći od pet milijardi evra po godini.

Komentari 68

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dado 7911

Ovo je samo privremeno odlaganje verujem da će do realizacije ove investicije uskoro doći!

smokvica

Ovo je vazna investicija I nesmemo da je izgubimo

smokvica

Svaka investicija nam je dobrodosla ovo je trenutno odlaganje

special image