• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"U utorak nastavak razgovora sa Alpinom-Por"

Vlada Srbije u utorak će nastaviti razgovore sa predstavnicima "Alpine-Por" o sporazumnom raskidu ugovora o koncesiji, a očekuje se da će kroz nekoliko sedmica biti poznat ishod razgovora, najavio je danas ministar za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, ocenivši da je to u interesu obe strane

Vlada Srbije u utorak će nastaviti razgovore sa predstavnicima "Alpine-Por" o sporazumnom raskidu ugovora o koncesiji, a očekuje se da će kroz nekoliko sedmica biti poznat ishod razgovora, najavio je danas ministar za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, ocenivši da je to u interesu obe strane.

Dulić je, na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada ministarstva kojim rukovodi, ukazao da Vlada može da sačeka do 31. decembra, kada ističe ugovor, povuče garanciju od 10 miliona evra i zatraži arbitražu.

U interesu je države, međutim, da vrati koncesionaru garanciju i pokuša da otkupi već postojeća dokumenta kako bi radovi na izgradnji koridora 10 što pre počeli, jer je samo za izradu idejnog projekta potrebno šest meseci, objasnio je on.

"Mi više nemamo pravo da gubimo vreme, nama je stalo da izgradnja počne u martu", kazao je Dulić i podsetio da je prvobitno bilo planirano da radovi na izgradnji počnu u septembru..

Dulić je najavio i mogućnost da se u narednih godinu dana pokrene pitanje koncesije za "južni koridor", odnosno projekat izgradnje autoputa od Beograda ka jugu zemlje.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image