• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TESLA RASTE: Beogradski aerodrom će se utrostručiti

Izvor Tanjug

Grčka građevinska firma Terna potpisala je ugovor sa kompanijom Vansi erports o dogradnji i rekonstrukciji beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", saopšteno je iz kompanije Terna.

 Aerodrom Nikola Tesla - Ugovor grčke Terne i Vansija o rekonstrukciji aerodroma Izvor: MN Press
Izvor: MN Press

Radovi predviđeni za objekte putničkih terminala podrazumevaju izgradnju novih objekata ukupne površine 42.000 metara kvadratnih, kao i obnavljanje postojećih ukupne površine 15.000 metara kvadratnih.

Projekat obuhvata i izgradnju nove piste dužine 3.500 metara, zatim obnavljanje i nadogradnju postojeće piste dužine 3.400 metara, izgradnju novih devet rulnih staza, proširenje postojeće platforme i izgradnju nove infrastrukture platformi ukupne površine od 55.000 metara kvadratnih.

Projekat obuhvata niz infrastrukturnih remonta, s ciljem razvoja i unapređenja aerodromskih kapaciteta i uslova rada, i omogućavanje avio-prevoznicima da ponude nove rute i povećaju putnički i kargo saobraćaj u skladu sa privrednimn rastom Srbije, na bazi sadašnjih i budućih podataka, dodaje se u saopštenju.

"Aerodrom Nikola Tesla nije promenio ime, već logo"

Planirano je i proširenje postojeće platforme za odleđivanje aviona ukupne površine 6.000 metara kvadratnih.

U planu je takođe izgradnja novih parkirališta sa 2.400 parking mesta, zatim izgradnja trotoara, kao i objekata za odlaske i dolaske, izgradnja dodatnog puta za kretanje vozila dužine 3.500 metara, izgradnja sistema za odvod kišnice, nabavka statičke signalizacije, osvetljenja i CCTV sistema.

Deo projekta predviđa i formiranje pomoćnih objekata za izgradnju i druge infrastukturne radove kao što su sistem za tretiranje otpadnih voda i odlaganje čvrstog otpada, sistemi za grejanje, meteorološka stanica, postrojenje za solarne panele i druge, zaključuje se u saopštenju Terne.

Vansi uplatio 500 mil €, od ponoći preuzimaju aerodrom

Budžet predviđen za radove iznosi 262 miliona, a konzorcijum Vansi (sa 51 odsto udela u tom projektu) i Terna (sa 49 odsto) imaće pet godina za realizaciju projekta, navodi se na zvaničnom sajtu grčke grupacije GEK Terna, koja je stoprocentni vlasnik preduzeća Terna.

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gagi88

Ali zato Niški aerodrom uništavaju.2 linije ugasili....

Keza

Kad ce poceti izgradnja tornja u Nisu i kada ce poceti da otvaraju nove linije tamo jer su od preuzimanja aerodroma od strane drzave uspeli da ukinu dve vazne linije. To je dva koraka unazad na ustrb Tesle.

Bratac

@Keza svaka ti je na mestu.

special image