• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponovo produženi pregovori sa MMF-om

Pregovori Vlade Srbije i Međunarodnog monetarnog fonda biće produženi do četvrtka, 13. novembra, rečeno je agenciji Beta u kabinetu premijera Mirka Cvetkovića

Pregovori Vlade Srbije i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) biće produženi do četvrtka, 13. novembra, rečeno je agenciji Beta u kabinetu premijera Mirka Cvetkovića.

Delegacija MMF-a koja u Beogradu boravi od 28. oktobra prvobitno je trebalo da se zadrži u poseti do 9. novembra, a potom su razgovori produženi i preko vikenda, da bi u ponedeljak bilo odlučeno da o predlogu novog budžeta Srbije predstavnici MMF-a i Vlade Srbije razgovaraju i u utorak i sredu.

Kako se očekuje, konferencija za novinare trebalo bi da bude organizovana na kraju posete MMF-a u četvrtak, 13. novembra.

Delegacija MMF-a u ponedeljak je imala odvojene razgovore sa Cvetkovićem i potpresednikom Vlade Srbije Jovanom Krkobabićem.

Cvetković se u razgovorima složio da svetska finansijska kriza i restriktivan budžet za narednu godinu nalažu štednju svih budžetskih korisnika i smanjenje javne potrošnje.

U razgovorima sa delegacijom MMF-a, za sada, nije precizirano ni kako će se utvrđivati iznos penzija u narednoj godini.

Predlog MMF-a je bio da se odustane od vanredne povišice od 10 odsto u idućoj godini, ali se Krkobabić na današnjem sastanku sa delegacijom MMF-a, kako je agenciji Beta potvrđeno, nije složio sa tim predlogom, navodeći da je uredba o vanrednom povećanju penzija od 10 odsto jednoglasno usvojena na Vladi.

Očekuje se da će se Krkobabić naredna dva dana ponovo sastati sa delegacijom MMF-a i predočiti im na koji način bi penzije mogle da se uvećavaju u narednoj godini, a da to ne utiče na povećanje budžetskih rashoda i deficita.

Razgovorima predstavnika Vlade sa delegacijom MMF-a prisustvovao je i guverner Narodne banke Srbije (NBS) Radovan Jelašić.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image