• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski IT startapovi se predstavili Americi

Izvor Tanjug

Predstavnici četiri novonastale IT firme iz Srbije predstavile su svoje IT tehnologije i rešenja pred više od 30 američkih investitora u Majamiju, nakon dvonedeljne obuke u tom gradu.

Kompanije iz Srbije, koje su u okviru prvog srpskog akceleratora u SAD prošle obuku, nastaviće borbu za plasman svojih proizvoda na američkom tržištu, navodi se u saopštenju PKS, koja je zajedno sa kompanijom East hub organizovala njihovu posetu Americi.

"U narednom periodu PKS će pratiti njihov napredak i nastaviti da ih podržava i pomaže u pronalaženju pravog mesta na velikom tržištu SAD", kaže Jelena Jovanović, direktorka Sektora za međunarodne ekonomske odnose PKS.

Odmah i direktne ponude

Vuk Živković, osnivač kompanije Easthub, kaže da je sjajno što su srpske kompanije već nakon prvog događaja dobile direktne ponude. "To nam daje satisfakciju da već u junu dovedemo nove startapove kojima ćemo omogućiti prisutnost na američkom tržištu. Srbiji ne nedostaje dobrih ideja, već prava podrška kako da se te ideje plasiraju u svet", kaže Živković, najavljujući uskoro sledeći konkurs.

Srpske kompanije su, kako dodaje, tokom dve sedmice obuke zapaženo promenile način prezentacije proizvoda i prilagodile se američkom tržištu, a veliki pomak napravljen je i u razumevanju navika i funkcionisanja tržišta, potrošača i očekivanja investitora.

Prema njenim rečima, obuka je bila i prilika za kompanije da vide svoju poziciju u odnosu na konkurenciju na jednom od najrazvijenijih tržišta sveta, dok su informaciona bezbednost i neophodnost prilagođavanja IT rešenja u odnosu na ovu oblast, prepoznati kao prostor za unapređenje za srpske kompanije.

PKS će zajedno sa Easthubomraditi na popularizaciji ove teme među domaćim startap kompanijama, putem "webinara".

Za domaće startape do 20.000 evra podrške

Živojin Sekulić, predstavnik kompanije 3DSS koja pravi softver za prepoznavanje lica, izjavio je da je njegova kompanija dobila ponudu od jedne od najvećih kompanija iz te industrije i da su pregovori u toku.

Inovacije u Srbiji: Od đumbira u džemu do IT izvoza

"Ukoliko sve bude prema planu i kako je krenulo, biće to neverovatan uspeh za nas", izjavio je Sekulić, čija je kompanija, nakon konsultacija sa mentorima i radi boljeg proboja na stranom tržištu, promenila naziv u FaceVisionTehnologies.

Odluku da promeni naziv kompanije donela je i ekipa softvera za doziranje lekova Naopa.Co koja svoj rad nastavlja pod nazivom "FamilyPill".

Srpski startap prodat za 165 miliona dolara

"Neverovatno je koliko smo naučili za tako kratak vremenski period. Prilika koju smo dobili nemerljivo je vredna za nas u profesionalnom smislu, kao i kontakti sa ljudima koji iza sebe imaju veliko iskustvo i spremni su da ga podele sa nama", ističe Vladimir Atanacković, predstavnik Naopa.Co.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Anki

Nemamo mi tu šta da tražimo pored Koreje, Kine, Amerike, Indije... Mislim da je greška što danas deca masovno studiraju I. T. smerove zbog iznad navedenog. Voleo bih da grešim.

genijalno bree

ladno sam procitao "satrapi"....

special image