• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici kupuju Jagodinsku pivaru

Radnici i nekoliko manjinskih akcionara Jagodinske pivare formirali su konzorcijum za kupovinu državnog kapitala te firme, izjavio je novinarima predsednik Sindikata "Nezavisnost" Jugoslav Đorđević

Radnici i nekoliko manjinskih akcionara Jagodinske pivare formirali su konzorcijum za kupovinu državnog kapitala te firme, izjavio je novinarima predsednik Sindikata "Nezavisnost" Jugoslav Đorđević.

"Preko pravnika 'Nezvisnosti' obavestili smo o našoj odluci Agenciju za privatizaciju, koja, kako smo obavešteni, nema ništa protiv, znajući da nema zainteresovanih da kupe Jagodinsku pivaru", rekao je Đorđević.

"Za ovakav način privatizacije odlučilo se do sada 200 od 270 radnika, a izjašnjavanje još traje i očekujemo da konzorcijumu pristupe svi zaposleni", rekao je on i dodao da novoformirani konzorcijum ima podršku lokalne samouprave.

Državni kapital u Jagodinskoj pivari je 65 odsto. "Mi ne znamo koliko će to koštati, ali očekujemo da bude jeftinije nego 2005. godine, kada je 51,18 odsto državnog kapitala prodato za 75.000 evra, iako je pivara tada bila u mnogo boljem stanju", rekao je Đorđević i podsetio da je ta privatizacija poništena jer kupac nije izvršio obaveze prema ugovoru.

Đorđević je potvrdio da je dug Jagodinske pivare veliki i dodao da se pregovora sa nadležnim mnistarstvima da se on otpiše.

Predsednik Upravnog odbora Životije Nikolić je ocenio da je formiranje konzoricijuma radnika za kupovinu pivare jedino rešenje da se firma spasi od propasti, jer nema stratškog partnera za drugi način privatizacije.

Predstavnici "Hajnekena" su bili letos sa ministrom ekonomije Mlađanom Dinkićem, ali se "više nikada nisu ni javili", napomenuo je on i ocenio da je i u intersu države da njen paket otkupe radnici, jer joj je to i balast, i teret.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image