• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pregovori Sažema i EI u novembru

Predstavnici francuske kompanije Sažem doći će krajem novembra u Niš na pregovore o uslovima za investiranja u Elektronsku industriju Niš (EI), objavljeno je danas na sajtu Grada Niša.

Predstavnici francuske kompanije Sažem doći će krajem novembra u Niš na pregovore o uslovima za investiranja u Elektronsku industriju Niš (EI), objavljeno je danas na sajtu Grada Niša www.nis.org.yu.
Kako se navodi, potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić razgovarao je sinoć sa predstavnicima Niša i EI holdinga o pripremama za pregovore sa francuskom kompanijom.

Sastanak je bio zatvoren za javnost. Ranije je bilo najavljeno da će Đelić u ponedeljak uveče u Nišu razgovarati i sa predstavnicima Sažema.

Đelić je sinoć pre sastanka kazao da francuska kompanija "Sažem"
želi da u Nišu napravi bazu za proizvodnju električnih brojila.

"Nastavljamo razgovore sa Sažemom za otvaranje značajnog pogona u domenu elektronike u Nišu. Sažem želi da ustanovi bazu za proizvodnju električnih brojila danas, a sutra već i za proizvodnju faks mašina i štampača. Ovde smo da pregovaramo uslove", rekao je Delić novinarima u Nišu.

Agencija Beta je rečeno da sinoćnjem sastanku u Gradskoj kući nisu prisustvovali ni predstavnici Profesionalne elektronike EI koja proizvodi električna brojila.

Na sajtu Grada Niša navodi se da je Đelić kazao da bi u dogovoru sa Elektroprivrednom Srbije Sažemu moglo da bude zagarantovano tržište za plasman električnih brojila, pošto bi sigurno tržište moglo da bude od presudnog značaja za dolazak francuske kompanije.

Na sastanku je, prema saopštenju, dogovoreno da predstavnici nadležnog ministarstva, EI, Grada Niša i EPS-a zajednički pripreme ponudu za Sažem.

Rukovodstvo EI je saopštilo da u fabrici postoji prostor od 4.000 kvadratnih metara koji je potreban za prve tri godine poslovanja.

(Beta)



Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image