• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeli pregovori sa Gaspromom

Pregovori Vlade Srbije i predstavnika "Gasproma" o energetskom aranžmanu sa Rusijom počeli su danas i trajaće narednih dana.

Pregovori Vlade Srbije i predstavnika "Gasproma" o energetskom aranžmanu sa Rusijom počeli su danas i trajaće narednih dana, rečeno je danasTanjugu u Ministarstvu rudarstva i energetike.

Savetnik predsednika Upravnog odbora "Gasproma" Dmitrij Mališev, koji zastupa rusku stranu stigao je u Beograd, a pregovori protiču u dobroj atmosferi, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu, u kome nisu hteli da iznose više detalja.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkich izjavio je jucce da još nije stigao odgovor na zvanično pismo koje je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem uputio "Gaspromu", sa predlogom kompletnog ugovora za Naftnu industriju Srbije (NIS), skladište gasa u Banatskom Dvoru i gasovod.

On je istakao da nije bilo nikakvih pregovora sa ruskom stranom o energetskom sporazumu u poslednje dve sedmice, otkad je poslat predlog ugovora.

U zvaničnom predlogu upućenom Rusima traži se povezivanje tri dela energetskog sporazuma - prodaja NIS-a, izgradnja gasovoda i skladišta u Banatskom Dvoru.

Prema pisanju medija, u predlogu ugovora koji je srpska strana uputila, Srbija traži isplatu kaznenih penala ukoliko "Gasprom" bude kasnio s izgradnjom gasovoda "Južni tok", a ako Rusi naknadno odustanu od njegove izgradnje, biće u obavezi da vrate akcije NIS-a.

(Tanjug)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image