• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USAGLAŠENO: Sir i rakija mogu slobodno u EAEU

Izvor Tanjug

U Moskvi je konačno usaglašen tekst budućeg Sporazuma o slobodnoj trgovini, između Srbije i Evroazijske ekonomske unije.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, i ministarka trgovine Evroazijske unije, Veronika Nikišina, danas su u Moskvi usaglasili konačan tekst Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije.

Današnjom rundom razgovora između Ljajića i Nikišine, rešena su sva sporna pitanja u pregovorima koji traju od 2016. godine.

Potpredsednik Ljajić rekao je Tanjugu da je u Moskvi "dogovoren moderan tekst Sporazuma o slobodnoj trgovini, koji je u skladu sa pravilima Svetske trgovinske organizacije i principima savremene trgovinske prakse".

Evroazijska "braća": Belorusi neće ni mrvice našeg sira

Pored Rusije, Belorusije i Kazahstana, sa kojima smo do sada imali bilateralne sporazume, novi unificirani sporazum odnosiće se i na Jermeniju i Kirgistan, precizirao je ministar.

"Nismo dobili sve što smo hteli, ali ćemo imati više roba na bescarinskom režimu, nego što smo imali do sada. Tako će naši proizvođači moći da izvoze u neograničenim količinama sve vrste voćnih rakija, kao i sve vrste ovčijeg i kozijeg sira. Osim toga, dobili smo i kvotu od 2.000 tona za izvoz cigareta, kao i kvotu za 87.500 litara vinjaka i 400 tona polutvrdog i tvrdog kravljeg sira. Inače, ostale vrste kravljeg sira već se nalaze na bescarinskom režimu", objasnio je Ljajić.

Šta nam je sve dobro doneo Putin? (GRAFIKA)

Pored navedenih, kazao je Ljajić, novi sporazum sadrži i druge elemente, koji će u velikoj meri smanjiti operativne troškove uvoza i izvoza, što će našim proizvođačima omogućiti da budu konkurentni na tržištu Evroazijske unije od preko 180 miliona ljudi.

Kada obe strane potpišu Sporazum, potrebno je da ga odobre i parlamenti zemalja članica EAEU.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dr. Mr. Nesa

A sta nismo dobili? Mogli bi i to da nam kazu. Kao i sta smo dali zauzvrat.

VHS

E,svaka čast da to čujem a može i u Kinu

special image