• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Referentna kamatna stopa 17,75 odsto

Monetarni odbor Narodne banke Srbije odlučio je da referentnu kamatnu stopu zadrži na 17,75 odsto. Kako se navodi u saopštenju NBS, naredna sednica Monetarnog odbora biće održana 1. decembra.

Monetarni odbor Narodne banke Srbije (NBS) odlučio je da referentnu kamatnu stopu zadrži na 17,75 odsto. Kako se navodi u saopštenju NBS, naredna sednica Monetarnog odbora biće održana 1. decembra.

Referentna kamatna stopa NBS poslednji put je povećana 3. novembra, sa 15,75 odsto na 17,75 odsto, za dva procentna poena.

Prethodno je Monetarni odbor referentnu kamatu povećavavao 29. maja sa 15,25 na 15,75 odsto, 24. aprila za 0,75 procentnih poena na 15,25 odsto i 13. marta za tri procenta poena sa 11,5 na 14,5 odsto.

NBS kao referentnu kamatu koristi kamatnu stopu na dvonedeljne repo operacije. U repo operacijama NBS prodaje hartije od vrednosti uz obavezu da ih u određenom roku otkupi uz kamatu.

Najniži nivo referentna kamatna stopa je dostigla krajem oktobra prošle godine kada je iznosila 9,5 odsto, dok je najviši nivo od 18 procenata imala u septembru 2006. godine, kada je i uvedena.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image