• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jat ne menja cene karata za Crnu Goru

Jat ervejz neće menjati cene karata na linijama za Crnu Goru i broj letova, zbog spora oko cena aerodromskih usluga, izjavio je generalni direktor te srpske aviokompanije Saša Vlaisavljević.

Jat ervejz neće menjati cene karata na linijama za Crnu Goru i broj letova, zbog spora oko cena aerodromskih usluga, izjavio je generalni direktor te srpske aviokompanije Saša Vlaisavljević.

"Jat ervejz ima odlične poslovne odnose i sa crnogorskom aviokompanijom i sa (Javnim preduzećem) Aerodromima Crne Gore, tako da ćemo uloziti maksimalne napore da se trenutni problemi u što kraćem roku prevaziđu", kazao je on agenciji Beta.

Crnogorski mediji su u subotu 15. novembra objavili da je beogradski aerodrom "Nikola Tesla" povećao cene usluga Montenegroerlajnsu za 90 odsto, pa su crnogorske vazduhoplovne vlasti dva dana kasnije odlučile da se Vladi Crne Gore predloži da odgovori recipročnim merama za srpski Jat ukoliko se ne postigne dogovor.

Generalni direktor Jata Saša Vlaisavljević je rekao da je o tom problemu razgovarao sa ministrom infrastrukture Milutinom Mrkonjićem i direktorom Aerodroma "Nikola Tesla" Bojanom Krištom.

Na pitanje da li će Jat morati da poveća cenu ukoliko crnogorski aerodromi Jatu ukinu popust od 50 odsto na cene aerodromskih usluga, on je odgovorio da Jat ima znatno manji popust na neke aerodromske usluge, dok sletanje i poletanje plaća po punoj ceni.

"Jat ervejz ne razmislja o povećavanju cene karata u zimskom periodu na letovima za Crnu Goru", kazao je generalni direktor Jata.

Prema Vlaisavljevićevim rečima, problem se neće odraziti ni na broj letova, jer on zavisi samo od broja putnika.

Na beogradskom aerodromu agenciji Beta je rečeno da je cena usluga za Montenegroerlajnz povećana jer je u oktobru ove godine prestao da važi ugovor po kojem je Montenegroerlajns imao tretman domaće aviokompanije.

Montenegroerlajnsu su, kako su naveli na aerodromu Nikola Tesla, ponnuđene iste privilegije koje imaju aviokompanije drugih država popt Lufthanze, Er Fransa i Britiš ervejza.

Generalni direktor Jata je kazao da je u razgovorima sa ministrom infratrukture Srbije i direktorom Aerodroma "Nikola Tesla" bilo reči i o ukidanju transferne takse od 16,5 eura jer je vlada Srbije još tokom proleća dala takav nalog.

Taksa se još naplaćuje zbog čega, kako je naveo Vlaisavljević, Jat gubi desetine hiljada transfernih putnika u regionu, sto je suprotno sa srednjerocnom politikom vlade Srbije da Beogradski aerodrom bude najznacajniji centar u regionu.

(Beta)



Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image