• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPREMITE SE: Na primorju će trebati 20.000 sezonaca

Izvor Tanjug

Prema procenama crnogorskog Zavoda za zapošljavanje, ove letnje sezone samo na primorju biće potrebno oko 20.000 sezonskih radnika.

  Crna Gora - Potrebno 20.000 sezonaca Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Predsednik crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović kazao je da nema poslodavca u Crnoj Gori koji neće da zaposli domaćeg radnika, jer su radnici sa strane skuplji, ali ističe - Crna Gora nema dovoljno radne snage.

Pročitajte: Ako ćete da radite na hrvatskom Jadranu

"Mi u turizmu imamo potrebu za između pet i sedam hiljada radnika. Naši ljudi neće da rade, jer su male plate. Međutim, one su onolike koliko može da se da u ovom trenutku", istakao je Radulović.

Plata sezonskog radnika u Crnoj Gori je oko 500 evra, a u regionu jedino su u Hrvatskoj veće zarade.

Direktor Zavoda Suljo Mustafić istakao je da, iako ima mnogo nezaposlenih, ohrabruje podatak da se iz godine u godinu taj broj smanjuje.

Crnogorski ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić poručio je da je jedan od ključnih prioriteta u radu Vlade ostvarivanje dinamičnijeg ekonomskog rasta i razvoja kao preduslova za povećanje životnog standarda građana, prenosi podgorički sajt Bankar.

On je dodao i da "radnu snagu treba učiniti konkurentnijom pre pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, jer će kasnije, liberalizacijom tržišta rada ljudski resurs nastojati da ide u zemlje EU.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivana-k.v.

Danas baš vidim na tržištu rada traže radnike u C.g.Hotel Montenegro stars u Budvi.Plata sobarice 270€.Jedan dan nedeljno slobodan,Tri obroka,smeštaj.Prevoz plaća zaposleni i lekarsko uverenje.Ne znam?Mislim da je to mala plata.Minimalac je 27.000.

Ja

Ma ko jos hoce da radi u cg

SLB bez P

Zrmlje koje proteruju cirilicu, srpski jezik i kulturu a pravoslavna vera je gotovo pa zabranjena al ajte Srbi tri meseca na arbajt medju susede za roblje ste im dobri.

special image