• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sletanje na aerodrom Nikola Tesla i po magli

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije izdao je danas dozvolu beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" za kategoriju "tri b" koja omogućava sletanje aviona po magli, pri vidljivosti do 75 metara.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije izdao je danas dozvolu beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" za kategoriju "tri b" koja omogućava sletanje aviona po magli, pri vidljivosti do 75 metara.

Generalni direktor Direktorata civilnog vazuhoplovstva Milan Moković kazao je da će beogradski aerodrom moći da primenjuje kategoriju "tri b" od ponoći.

Kategorija "tri b" omogućava sletanje kada je vidljivost duž piste veća od 75 metara i poletanje kada je vidljivost veća od 150 metara.

Moković je naveo da je te operativne minimume Direktorat definisao kao bezbednosnu granicu u ovom trenutku.

Aerodrom "Nikola Tesla" i Agencija za kontrolu letenja Srbije uložili su izuzetne napore u poslednjih godinu dana, da se posao privede kraju, ugradi dodatna oprema i pripreme sva dokumenata potrebna za međunarodno priznanje kategorije 'tri b'", kazao je on.

"Sada sa ponosom možemo reći da je aerodrom "Nikola Tesla stao rame uz rame sa svetskim aerodromima i da može spremno da dočeka prve magle", istakao je generalni direktor Direktorata civilnog vazudhoplovstva Srbije Milan Moković.

Uvođenja kategorije "tri b" na beogradski aerodrom trajalo je više od dve godine.

Tokom celokupne procedure u vezi sa izdavanjem dozvole za kategoriju "3b", Direktorat civilnog vazduhoplovstva se pridržavao strogo propisanih međunarodnih pravila i vodio računa o sigurnosti i bezbednosti putnika i robe, ali i o interesima Srbije, objasnio je Moković. On je istakao i značajnu podršku u realizaciji ovog posla koju je Direktorat imao od ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića.

"Bilo je potrebno, između ostalog, ugraditi dodatnu opremu, obezbediti sredstva i pripremiti sva dokumenata za međunarodno priznanje, reorganizovati službe, obaviti obavezna školovanja i obučavanja radnika", naveo je Moković.


(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image