"Nacrt zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima će, kako očekujem, biti usvojen na vanrednoj sednici Vlade u ponedeljak. Predlog zakona će potom biti poslat u Skupštinu, kako bi bio usvojen po hitnom postupku do kraja sledeće nedelje", rekao je Mali.

U saopštenju iz njegovog kabineta se navodi da se usaglašavanje konačnog teksta zakona koji treba da odgovara i korisnicima kredita i državi i bankama, bliži kraju.

"Tražimo najbolje moguće rešenje. Nakon višednevnih teških razgovora blizu smo usaglašavanja konačnog teksta zakona, koji treba da odgovara svim stranama u procesu - i korisnicima kredita, i državi i bankama. To nije lak posao, ali blizu smo rešenja i očekujem da ćemo tokom vikenda imati gotov zakon, koji ćemo poslati na vladu", istakao je ministar finansija, i dodao da veruje da će sve strane biti zadovoljne predloženim rešenjem.

Ministar je istakao i da u republičkom budžetu ima novca za rešenje navedenog problema, jer je "državna kasa u potpunosti stabilna".

"Moram da istaknem i da sam veoma zadovoljan što će konačano biti rešeno pitanje koje je otvoreno već godinama i kojim se niko nije bavio. Ovo je još jedan pokazatelj da su nam građani Srbije i njihovi problemi na prvom mestu i da smo spremni da saslušamo, a ne da stvari guramo pod tepih, kako su to radili neki pre nas", istakao je Mali.