• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krediti u "švajcarcima": Leks specijalis ide na Vladu

Izvor mondo.rs

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da očekuje da će Vlada u ponedeljak, 15. aprila da usvoji predlog posebnog zakona, leks specijalisa, u vezi s kreditima u švajcarskim francima.

"Nacrt zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima će, kako očekujem, biti usvojen na vanrednoj sednici Vlade u ponedeljak. Predlog zakona će potom biti poslat u Skupštinu, kako bi bio usvojen po hitnom postupku do kraja sledeće nedelje", rekao je Mali.

U saopštenju iz njegovog kabineta se navodi da se usaglašavanje konačnog teksta zakona koji treba da odgovara i korisnicima kredita i državi i bankama, bliži kraju.

"Tražimo najbolje moguće rešenje. Nakon višednevnih teških razgovora blizu smo usaglašavanja konačnog teksta zakona, koji treba da odgovara svim stranama u procesu - i korisnicima kredita, i državi i bankama. To nije lak posao, ali blizu smo rešenja i očekujem da ćemo tokom vikenda imati gotov zakon, koji ćemo poslati na vladu", istakao je ministar finansija, i dodao da veruje da će sve strane biti zadovoljne predloženim rešenjem.

Ministar je istakao i da u republičkom budžetu ima novca za rešenje navedenog problema, jer je "državna kasa u potpunosti stabilna".

"Moram da istaknem i da sam veoma zadovoljan što će konačano biti rešeno pitanje koje je otvoreno već godinama i kojim se niko nije bavio. Ovo je još jedan pokazatelj da su nam građani Srbije i njihovi problemi na prvom mestu i da smo spremni da saslušamo, a ne da stvari guramo pod tepih, kako su to radili neki pre nas", istakao je Mali.

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

62

Od čijih para

Dokle Bre

Uvescemo lex spec na funkciju dozivotnog predsednika.... moze, dok smo na vlasti

Ivke

Na koliko se leks specijalisa ima pravo u toku godine? Ili to može uvek

special image