• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija se predstavila na LSE, Mali otvorio trgovanje

Izvor Tanjug

Srpski ministar finansija, Siniša Mali, počasno je otvorio danas trgovanje na Londonskoj berzi zajedno sa generalnim direktorom te berze Nikilom Ratijem, sa kojim je potom razgovarao o investicionim potencijalima Srbije i mogućnostima za

"Republici Srbiji ukazana je velika čast na Londonskoj berzi (LSE), s obzirom na to da su nam omogućili da simbolično otvorimo današnje trgovanje na berzi, a potom i da finansijskoj zajednici u svetu predstavimo investicione potencijale Srbije", izjavio je Mali koji boravi u jednodnevnoj poseti Londonu.

Dodao je i da je dobro što je berza, odnosno najveći broj kompanija, od jutros u plusu, kao i da imao veoma dobar i konstruktivan sastanak sa direktorom berze Nikilom Ratijem, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

U januaru višak u državnoj kasi tri puta veći od plana

"Razgovarali smo o ekonomskoj politici Vlade Republike Srbije, o njenim investicionim mogućnostima, i o tome na koji način možemo da proširimo našu bazu investitora", izjavio je ministar Siniša Mali.

"Želimo da oni još više ulažu u naše hartije od vrednosti, i da prepoznaju potencijale Srbije", poručio je Mali, uz ocenu da su brojke na našoj strani.

"Imamo dobre rezultate, i investitori to prepoznaju", istakao je ministar finansija i zahvalio direktoru berze na prilici koja je ukazana Srbiji.

U okviru konferencije koja je posvećena Evropi i Centralnoj Aziji, a koja se održava na Londonskoj berzi, ministar Siniša Mali će danas predstaviti ekonomsku politiku Republike Srbije i finansijskoj zajednici u Londonu.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Абориџин из Џиџириџуа

Ako ovaj covek uopste zna nesto o poslovanju na berzi, onda stvarno svaka cast.

special image