• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: U ponedeljak bez odluke o NIS-u

Ivica Dačić izjavio je da za potpisivanje ugovora o prodaji NIS nije nadležan mešoviti komitet Srbije i Rusije koji će se u ponedeljak sastati u Moskvi. U pitanju je redovni sastanak komiteta i biće razmotreno dokle se stiglo u primeni energetskog sporazuma. "Ako se postigne globalni politički dogovor i ako se ostane pri aražmanu u celini onda će dogovor biti realizovan u decembru"

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da za potpisivanje ugovora o prodaji Naftne industrije Srbije (NIS) nije nadležan mešoviti komitet Srbije i Rusije koji će se u ponedeljak sastati u Moskvi.

Dačić je za televiziju B92 rekao da se u Rusiji održava redovni sastanak komiteta i da će biti razmotreno dokle se stiglo u primeni energetskog sporazuma, analizirana kretanja u ekonomskoj saradnji, kao i da će se razgovarati o stavljanju još neke robe na režim slobodne trgovine i dogovarano o ruskom učešću u rekonstrukciji hirdoelektrane Đerdap.

Prema njegovim rečima, jedino pitanje koje je veoma važno u ovom trenutku je da se utvrdi da li se ostaje pri celini aranžmana, to jest da li će sva tri dela ići u paketu - prodaja NIS-a, izgradnja gasovoda Južni tok koji će prolaziti kroz Srbiju i izgradnja skladišta Banatski dvor.

"Ako se postigne globalni politički dogovor i ako se ostane pri aražmanu u celini onda će dogovor biti realizovan u decembru", kazao je Dačić.

U Moskvi će u ponedeljak početi zasedanje Međuvladinog rusko-srpskog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.

Srpsku delegaciju predvodiće kopredsednik Komiteta - potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, a rusku stranu ministar za vanredne situacije Rusije Sergej Šojgu.

U Moskvu će putovati i srpski ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić i ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, kao i nekoliko državnih sekretara i pomoćnika ministra.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image