• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hemofarm izvozi injekcije u SAD

Farmaceutska kompanija Hemofarm dobila je sertifikat američke Agencije za hranu i lekove (FDA) za metilprednizolon injekcije i počeće izvoz tog leka na tržište SAD u prvom tromesečju 2009. godine. Od izvoza tog leka očekuje se godišnji prihod između 10 i 20 miliona dolara.

Farmaceutska kompanija Hemofarm dobila je sertifikat američke Agencije za hranu i lekove (FDA) za metilprednizolon injekcije i počeće izvoz tog leka na tržište SAD u prvom tromesečju 2009. godine, saopšteno je iz te kompanije.

Predsednik Hemofarma Miodrag Babić kazao je na konferenciji za novinare da se od izvoza tog leka očekuje godišnji prihod između 10 i 20 miliona dolara.

"Hemofarm je jedina farmaceutska kompanija iz Srbije i regiona koja je uspela da dobije sertifikat FDA", istakao je on.

Babić je kazao da će metilprednizolon injekicije, lek iz grupe sistematskih kortikosteroida, izvoziti u saradnji sa američkom kompanijom Hospira, koja snabdeva bolnice.

"Hemofarm je sa Hospirom sklopio ugovor na 10 godina, a u planu je da se dobiju sertifikati FDA i za lekove u čvrstoj formi, kao što su različite tablete", kazao je on.

Predsednik Štade Hartmud Reclaf kazao je da američki sertifikat koji je dobio Hemofarm povećava ugled čitave Štada grupe, u okiru koje posluje vršačka fabrika lekova.

On je naglasio da Hemofarm ima preduslove i za izvoz lekova na tržište Evropske unije i najavio da će Štada nastaviti da premešta proizvodnju pojedinih lekova u vršačke pogone, pošto je u kratkom roku premeštena prozivodnja 20 lekova.

Potpredsednik Hemofarma Nikola Stanković najavio je da sa kompanijom Hospira iz Čikaga planiraju dvosmernu saradnju u oblasti onkologije proširenjem palete tih lekova na srskom tržištu.

Sa Hospirom je planiran i razvoj kontraceptivnih proizvoda, dodao je, za tržišta Novog Zelanda, Južne Amerike, Kanade i SAD.

"Sa kompanijom DMS iz Čikaga planira se i plasman tableta ibuprofena i paracetamola", kazao je Stanković i dodao da će time Hemofarm povećati izvoz.

Stanković je kazao i da od ukupnog kapaciteta proizvodnje Hemofarma koji iznosi pet milijardi tableta godišnje, za nemačku Štadu trenutno proizvode oko 250 miliona tabeleta.

Hemofarm ima fabrike u Vršcu, Šapcu, Banjaluci i ruskom gradu Obninsku. Nemačka Štada je krajem avugsta 2006. godine kupila većinski paket akcija vršačke farmaceutske fabrike.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image