• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Javna rasprava" o merama štednje

Premijer Srbije Mirko Cvetković razgovaraće sa predstavnicima parlamentarnih stranaka, privrede i finansijskog sektora o merama štednje koje će biti ugrađene u budžet za 2009. godinu.

Premijer Srbije Mirko Cvetković razgovaraće u narednim danima sa predstavnicima parlamentarnih stranaka, privrede i finansijskog sektora o merama štednje koje će biti ugrađene u budžet za 2009. godinu i drugim merama koje će Vlada primenjivati u narednoj godini, najavljeno je iz Cvetkovićevog kabineta.

"U razgovorima sa političkim strankama, privrednicima i bankarima biće razmotren paket mera koje priprema Vlada, koji se odnosi na moguće uštede, kao i mere usmerene na podršku privrednom rastu u narednoj godini", navodi se u saopštenju.

Cilj tih razgovora je, kako se dodaje, razmena stavova i sagledavanje konkretnih mera koje je potrebno preduzeti u narednom periodu.

Cvetković je nedavno najavio da se razmatraju načini ušteda i mere štednje koje se, pre svega, odnose na smanjenje javne potrošnje.

U pripremi tih mera biće razmotreno korišćenje službenih automobila, stanova i poslovnih prostora, zatim smanjenje troškova reprezentacije, službenih putovanja i naknada članovima upravnih odbora i direktorima javnih preduzeća.

Biće razmotrene i sistemske mere štednje kao što su racionalizacija troškova javnih preduzeća i povećanje efikasnosti državne uprave.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image