• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benzin pojeftinjuje šest dinara?

Cenovnici na pumpama trebalo bi da "kliznu" za oko šest dinara. Tako bi litar motornih benzina od 95 oktana mogao da košta oko 80 dinara, dok bi "evro" dizel pao na 70 dinara.

Cena sirove nafte i dalje vrtoglavo pada na svetskim berzama, pa bi i benzin u Srbiji trebalo da pojeftini sredinom naredne nedelje, pišu "Večernje novosti".

Prema dosadašnjim podacima i preseku cena nafte i kursa dolara, pojeftinjenje koje se odnosi na proizvođačku cenu dostiglo je čak 14 odsto, te bi cenovnici na pumpama trebalo da "kliznu" za oko šest dinara.

Tako bi litar motornih benzina od 95 oktana mogao da košta oko 80 dinara, dok bi "evro" dizel pao na 70 dinara. Ako ostanu dosadašnje promene, cene goriva bi se vratile na nivo iz marta prošle godine.

Ipak, trgovci naftom upozoravaju da treba sačekati ponedeljak kada će Ministarstvo energetike uraditi prosek, jer do tada cena "crnog zlata" može da oscilira, kao i kurs dolara.

Inače, gorivo je poslednji put pojeftinilo 15. novembra, i to, u proseku 2,2 dinara.

Sirova nafta je u utorak na svetskim berzama pojeftinila, nakon kratkotrajnog poskupljenja od čak devet odsto, što je posledica zabrinutosti da će se rast cene pokazati neodrživim u vreme pada tražnje goriva.

Cena američke "lake" nafte pala za čak 2,40 dolara ili 4,4 odsto, na 52,10 dolara za barel, dok je evropska "brent" pojeftinila za 2,22 dolara ili 4,1 odsto, na 51,71 dolar za barel.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image