• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Matićev MPC odustao od IMT-a

Tender za prodaju 100 odsto kapitala beogradske Industrije mašina i traktora (IMT) proglašen je neuspešnim, saopštila je Agencija za privatizaciju u sredu.

Tender za prodaju 100 odsto kapitala beogradske Industrije mašina i traktora (IMT) proglašen je neuspešnim, saopštila je Agencija za privatizaciju u sredu.

Agencija je o prodaji IMT-a pregovarala sa trećerangiranim ponuđačem na tenderu, konzorcijumom Agri investments, ali je on odustao od zaključenja kupoprodajnog ugovora.

U konzorcijumu Agri investments su firme MPC proprtis iz Beograda, čiji je vlasnik Petar Matić, i Adriano korsi (Corsi) iz Italije.

Agencija za privatizaciju odlučila je da tom konzorcijumu uputi poziv za počinjanje pregora o prodaji IMT-a jer su od kupovine odustali prvorangirani i drugorangirani ponuđači.

Sa prvorangiranim ponuđačem, konzorcijumom HASS-SIP iza kojeg je stajao Filip Cepter, skopljen je kupoprodajni ugovor, ali je raskinut jer je kupac procenio da mu se ne isplati ta investicija.

Ponuđena cena je bila 121,1 milion evra i investicije u vrednosti 10,27 miliona evra.

Drugorangirani ponuđač, konzorcijum u kojem su bile firme Neverfild limitid čiji je jedan od vlasnika bivši ministar energetike Srbije Goran Novaković, i poljska firma Polmot varfarma, nije prihvatio poziv za pregorovore o zaključenju ugovora.

Cena koju je ponudio taj konzorcijum bila je 109,3 miliona evra, a investicije 13 miliona evra.

U ponudi trećerangiranog konzorcijuma bila je navedena samo cena od 76 miliona evra, zbog čega je Agencija za privatizaciju odlučila da od tog ponudača traži da se obaveže i na investicioni program.

To je bio ponovljeni tender za prodaju IMT-a koji je u restrukturiranju, objavljen u julu prošle godine, jer na prvom nije bilo zainteresovanih kupaca.

IMT, koji zapošljava 1.100 radnika, ima plac na Novom Beogradu od 35 hektara gde su smeštene proizvodne hale i poslovna zgrada.

Fabrika, čiji je račun u blokadi 14 godina, sada godišnje proizvodi 1.500 traktora, a ima kapacitete za dva do tri puta veću proizvodnju.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image