• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za dva meseca bez posla ostalo 6.000 ljudi

Savez samostalnih sindikata Srbije saopštio je da je, prema njihovim podacima, u prethodna dva meseca bez posla ostalo blizu 6.000 radnika, a najavljuje se otpuštanje još oko 7.000 zaposlenih

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) saopštio je da je, prema njihovim podacima, u prethodna dva meseca bez posla ostalo blizu 6.000 radnika, a najavljuje se otpuštanje još oko 7.000 zaposlenih.

"Najugroženiji su zaposleni u metalskom kompleksu, njih više od 2.000, zatim poljoprivrednici, više od 1.800, kao i oni koji rade u sektorima hemije i nemetala, tekstila, kože i obuće", rekao je agenciji Beta predsednik tog sindikata Ljubisav Orbović.

On je podsetio da je jedan broj preduzeća, poput Inveja, Zdravlja, Goše, Azotare iz Pančeva, opredelio da kroz tehnološki višak reši smanjenje broja zaposlenih, dok je znatno veći broj kompanija odlučio da zaposlene pošalje na plaćeno odsustvo ili prinudni odmor.

"Kršenja zakona su očigledna, imajući u vidu na koji način zaposleni dobijaju otkaz, što se sve češće čini usmeno, putem faksa i bez prethodne najave, socijalnih programa i konsultovanja sa sindikatom", kazao je predsednik SSSS.

Orbović je apelovao da inspekcija rada pojača svoju aktivnost i da protiv svih poslodavaca, koji su se ogrešili o odredbe Zakona o radu, podnese prijavu, a uputio je apel i sudovima da u tim postupcima donose presude u što kraćem roku.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image