• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Do kraja godine poskupljuju samo lekovi"

Iz korpusa cena o kojima odlučuje vlada, Ministarstvo za trgovinu i usluga odobriće do kraja godine samo poskupljenje lekova, najavio je resorni ministar Slobodan Milosavljević.

Iz korpusa cena o kojima odlučuje vlada, Ministarstvo za trgovinu i usluga odobriće do kraja godine samo poskupljenje lekova, najavio je resorni ministar Slobodan Milosavljević.

"Postoji realno opravdanje samo za korekciju cena lekova, a primarni razlog za to je rast kursa evra i cene uvoznih komponenata za domaće proizvodače lekova", rekao je Milosavljević u intervjuu "Novostima".

On je naglasio da se moraju tražiti svi mogući načini "kako bismo godinu završili s jednocifrenom ili minimalnom dvocifrenom inflacijom" i dodao da do kraja godine može doći do još jednog pojeftinjenja naftnih derivata, a početkom sledeće godine do smanjenja cene gasa.

Milosavljević je rekao da slabljenje dinara narušava kupovnu moć gradana, dodavši da Srbija nije "izolovano ostrvo" i da vlada, zajedno sa NBS, čini sve da očuva makroekonomsku stabilnost i ublaži uticaj globalne krize.

"Nisam od onih koji smataraju da u krizi imamo šansu da profitiramo, ali možemo neoštećeni da izademo iz krize, uz očuvanje razvojnih performansi naše ekonomije i nastavka kontinuiranog osmogodišnjeg privrednog rasta", kazao je on.

Kao neizbežne posledice krize Milosavljević navodi smanjenje stope ekonomskog rasta u 2009. godine, ali najvece probleme vidi u povećanju cene kapitala i smanjivanja raspoloživih sredstava za plasmane privredi.

Što se tiče budžeta, on će biti "antikrizni, ali ne smemo nikako da ograničimo razvojne projekte Srbije" i "ne smemo prestati sa ulaganjem u infrastrukturu koja nam donose nove investicije i nova radna mesta".

Na pitanje kakav eplog očekuje od rasprave u Skupštini o vladi, on je rekao da ne strahuje za njen opstanak.

"Vlada se u proteklih nekoliko meseci uhvatila u koštac sa mnogobrojim problemima, krenula je ispunjavanje predizbornih obećanja i dobro je vodila srpki brod ka EU i boljoj buducnosti. Zato je ta inicijativa opozicije osudena na neuspeh", zaključio je Milosavljević.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image